Wpis z mikrobloga

#codereview #programowanie #naukaprogramowania Proszę o rzeczowy code review, z funkcjonalności to edit nie działa poprawnie, bo coś z id null wywala błąd, zamiast edytować kontakt dodaje kolejny i póki co nie wiem jak to naprawić. I z search jest mały problem tzn, jak teraz jest List searchBySurname(String surname); to można dodawać powtarzające się kontakty, ale po kliknięciu w szukaj cały czas w okienku szukania wywala toString to co wyszukuje i nie bardzo wiem jak to zmienić/ukryć. Z kolei jak jest samo Contact to wywala błąd przy szukaniu po nazwisku np jak mam kontakty o tym samym nazwisku w liście.
Dziękuje za wszelkie sugestie, ale konstruktywne a nie na zasadzie "e słabe to" tylko "tu zmień na to i na to".

https://github.com/dzksnpk/contact-book-webapp
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

gdzieś na stackoverflow wyczytałem że przy entity potrzebny jest pusty konstruktor inaczej java persistance tutaj

@dzeksondzekson: No jest, ale może być package-private. I mimo tego masz kolejny, jednoparametrowy.

Rozumiem, ale potrzebuję na przykładzie co zamienić z
  • Odpowiedz
No jest, ale może być package-private. I mimo tego masz kolejny, jednoparametrowy.

poprawię.

@RequestMapping(value = "/", method = RequestMethod.GET)
> robisz:
> @
  • Odpowiedz
Nie do końca rozumiem, mam te Repository po prostu w klasie Contact zapisać?

@dzeksondzekson: Chodzi o to, żebyś tę zależność wstrzyknał poprzez konstruktor klasy IndexController:

private final ContactRepository
  • Odpowiedz
@fegwegw: dzięki za pomoc, usprawnię to co mi się uda i porobię commity.

W ogóle spodobał mi się ten git w wersji bashowej, bo w eclipse egit mi sie nie udało tego wrzucić na repozytorium, tak samo instalowanie github desktopowego trwało wieki, a git zadziałał ładnie, same zalety zresztą.
Raz, że czuje się jak haker bo w końcu linia komend, dwa że działa, a trzy, że to co poprawię będzie
  • Odpowiedz
@Kuriozal: a w 1.4? :)

Tzn, ja wierzę, że to jest możliwe, ale tak się teraz zastanawiam, czy powinno się tak pisać. Adnotacja daje jasny przekaż: ten konstruktor służy to injectowania.
  • Odpowiedz