Aktywne Wpisy
P4ncak3 +127
#inflacja #ekonomia #pracbaza #korposwiat
Jak zobaczyłem ten wykres to stanąłem jak wryty. Jak pracowałem w Polsce w środku lat 2010's to zarabiałem z 13 tysięcy brutto przy wtedy minimalnej 1800. Czyli to było tak o 722% więcej. Teraz 10 lat później, po wielu latach pracy, bogatego doświadczenia i certyfikatów moja niby wartość na rynku powinna być wyższa tak z 2x co nie? Czyli jak
Jak zobaczyłem ten wykres to stanąłem jak wryty. Jak pracowałem w Polsce w środku lat 2010's to zarabiałem z 13 tysięcy brutto przy wtedy minimalnej 1800. Czyli to było tak o 722% więcej. Teraz 10 lat później, po wielu latach pracy, bogatego doświadczenia i certyfikatów moja niby wartość na rynku powinna być wyższa tak z 2x co nie? Czyli jak
źródło: 384dea2dd6391cafa9b8ac7372e28db6ac9764605c5c566f0d8184e7e92cbff6,w800
Pobierz
hellyea +229

Treść została ukryta...
Komentarz usunięty przez autora
Mao w zasadzie nie praktykował kultu jednostki aż do lat 60, a duża część programów wdrożonych przez niego w latach 50, była sensowna i popierana przez większość rodaków. Dziwię się, że tak przeszedłeś od Mao do czasów Denga, pomijając w ogóle rewolucję kulturalną, czyli faktycznie czasy szaleństwa i przelewu krwi. Nie
Mao zawsze był uważany z jednostkę wybitną a kult jednostki tak czy i inaczej był wpisany w politykę CHRL. Do tego zmuszała hierarchia Komunistycznej Partii Chin.
W zasadzie o rewolucji kulturalnej wspomniałem gdy pisałem o śmierci Mao. Nie chciałem się skupiać na jego życiu a życiu umysłowym Chin.
1.Stulecie hańby to nie "cały wiek XIX" ale czas od pierwszej wojny opiumowej do proklamacji CHRL. Szczególnym kamieniem obrazy jest inwazja japońska, po dziś dzień powszechna nienawiść do Japończyków jest niezmierzona.
2.Jak ateizm pokazuje swoją