Wpis z mikrobloga

via Android
  • 0
@drakerc Jest drugi prawie identyczny nad pedałem hamulca więc to pewnie będzie stopu. Ciekaw jestem tylko od czego jest ten pod pedałem sprzęgła. Auto nie posiada tempomatu, czy jest możliwość że czujnik i tak będzie np w celu przyszłej dokładki?
  • Odpowiedz
@XNiemcu: To jest czujnik położenia sprzęgła. Mam go także u siebie w benzynie 1,6. Wykorzystywany m.in. do tempomatu, ale także żeby sterownik silnika wiedział, że wciśnięte jest sprzęgło.
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@drakerc
@wlatca-oka
Dzięki Panowie. Widocznie nawet jeśli w samochodzie nie ma tempomatu to fabrycznie ten czujnik występuje "na zaś" jeśli ktoś może chciałby sobie w przyszłości dołożyć.
  • Odpowiedz
@XNiemcu: w wielu tak jest (aczkolwiek wedlug neta u ciebie to tez sluzy do obnizania RPMow przy zmianie biegow). U mnie w aucie ktore mialem w siedzenia było wbudowane już podgrzewanie siedzeń, tylko nie było do tego przełącznika, bo podgrzewanie było opcją - wystarczyło dokupić na Allegro odpowiedni przełącznik za 40zł i miałem podgrzewane siedzenia ( ͡° ͜ʖ ͡°). Po prostu w wielu wypadkach nie oplaca sie
  • Odpowiedz