Wpis z mikrobloga

@Wight: ale na stronę to ja sobie moge wejść, tylko odtwarzacz nie działa :( niestety przez translate.google.com też nie. Probowałem nawet ściągnąć winampa i uruchomić sobie audycje w winampie - też nie działa
  • Odpowiedz
@Vegonator: prawdę mówiąc zależy chyba tylko od nadgorliwości IT-gejów. Sam pracuję w korpo i korzystam z wtyczki, wpływa ona tylko na jedną przeglądarkę, więc w sumie tylko ona wysyła informację o zmienionej lokalizacji/IP do sieci. Jak miałeś zmienione proxy gdzieś w ustawieniach systemu to faktycznie nietrudne do wykrycia.
  • Odpowiedz
@komtraja: jak proxy mu wykryli i miał telefon to VPN myślę, że tym bardziej wykryją, chyba, że postawiłbyś to na porcie 80, to może nie będzie tak źle
  • Odpowiedz
@Vegonator: próbowałeś patrzeć np. na konsolę developerską, albo coś co pokazuje ruch? w chrome na ctrl+shif+j zakładka network i console, może tam wyłapiesz dlaczego masz blocka
  • Odpowiedz
@Vegonator: daj sobie spokoj. Strony są blokowane po kategorii np radio, vpn etc. Czasem to nadgorliwosc admina czasem po prostu dbalosc o przepustowosc lacza. Pozostaje uzycie innego komputera lub inny dostep do internetu
  • Odpowiedz