Aktywne Wpisy

WolfSky +441
A oto Nasz wygrana!
Tak swoją drogą to babcia wybrała drugą xD powiedziała lewa od serca ale Krzysiu, albo reżyserka (( ͡° ͜ʖ ͡°)) myślała że chodzi o lewą stronę Krzysia no i jest.
Dzięki za wszystkie miłe słowa i pozdrawiam :D
#awanturaokase
Tak swoją drogą to babcia wybrała drugą xD powiedziała lewa od serca ale Krzysiu, albo reżyserka (( ͡° ͜ʖ ͡°)) myślała że chodzi o lewą stronę Krzysia no i jest.
Dzięki za wszystkie miłe słowa i pozdrawiam :D
#awanturaokase
źródło: IMG_8622
Pobierz
Korsir +89
Witam Yaneczku @zyjzpasji. Wiem, że to czytasz, bo sam pokazałem ci ten tag ;)
To, co znowu odwaliłeś, a przede wszystkim to jak znowu robisz z siebie manipulancie ofiarę (screeny) i biednego psa z podkulonym ogonem zmotywowało mnie do jednej rzeczy - rozliczenia.
Płakałeś wielokrotnie na LIVE o tym jak to ci leży nasza kłótnia na serduszku. Mówiłeś jaki to ty jesteś biedny i wbijają w ciebie szpileczki. Cały świat przeciwko Jankowi...
Co
To, co znowu odwaliłeś, a przede wszystkim to jak znowu robisz z siebie manipulancie ofiarę (screeny) i biednego psa z podkulonym ogonem zmotywowało mnie do jednej rzeczy - rozliczenia.
Płakałeś wielokrotnie na LIVE o tym jak to ci leży nasza kłótnia na serduszku. Mówiłeś jaki to ty jesteś biedny i wbijają w ciebie szpileczki. Cały świat przeciwko Jankowi...
Co
źródło: B2Wts425
Pobierz

Nadszedł czas na mnie... czas po tylu latach spróbować Macbooka. Pytanie do was mirki skąd i jaką najlepiej wersję wybrać.
Mały wstęp: jestem programistą, głównie java ale czasem też appka na androida czy iOSa. Często będę miał odpalone np. android studio, netbeans/intellij, przegladarke z kilkunastoma kartami i klienta pocztowego + może jakąś wirtualkę czy dockera.
Jeśli na powyższe wymagania patrzeć w perspektywie Windowsa to minimum 16GB ramu ani megabajta mniej... tylko nie mam zielonego pojęcia jak to wygląda na macach... 8 czy 16 ramu?
Celuję w wersję 13 cali, nie większa, nie mniejszą, macbook pro oczywiście. Nie jarają mnie dodatki w stylu touch bara... ale jakby były to nie narzekałbym oraz chciałbym najnowszy model głównie ze względu na te świetne dyski SSD. Pytanie zatem, które wersję wybrać? Standardowy Macbook Pro 2016, bez touchbara, czy może dodać do niego ramu do 16GB? A może wziąć dorzucić lepszy procesor? Różnica to pewnie z 2-5% wydajności max... czy może dorzucić i braz z touchbarem standardowa wersje i dołożyc do 16gb ramu?
Gdzie kupować maca? Polecany przez wielu Cortland (gdzie mogę czekać pare tygodni zanim go sprowadzą) czy allegro u jakiegoś dobrego sprzedawcy? Niektórzy z allegro jak widze maja sztuki z 16gb ramu na miejscu...
Dzięki za pomoc z góry :)
@strean: Zależy ile miałbyś dopłaty do wersji 2016 late(oczywiście bez touchbara) względem starszej, jeżeli niewielka to weź nowszy.
1. Po pierwsze to się przejdź do iSpota i podotykaj – mnie np klawirka w nowych nie pasuje – tę, którą mam w modelach 2011 i 2014 uważam za idealną. Podobnie gładzik ideał. W najnowszych jest IMHO za duży.
2. Touch bar jest generalnie mocno krytykowany za swoją bezużyteczność i upierdliwość. Jak jesteś programistą, to na pewno lubisz klikać ESC i klawisze funkcyjne. Poguglaj opinie – nie
@strean: Nie warto dopłacać. Pamiętaj, że nowy macbook ma tylko dwa porty usb c/thunderbolt, starszy zaś ma też zwykłe usb, ludzie raczej decydują się na starszy model, weź wersję z 16GB ramu.
Najlepiej by było żebyś po prostu wrzucał oferty, jeżeli masz zapieczętowane opakowanie czy nawet macbooka z bardzo niewielkim przebiegiem i powiedzmy 10-11 miesiącami gwarancji to też możesz brać.
Dodatkowo wiecej portów ;)
ja do grafiki web i mobile mam podstawową wersje mbp 2015 i daje radę ;)
- Cortland - ze znizka -8% na którą się łapie, 16GB ram i resztą jak jest kosztuje 7.859,08zl
- Apple.com - To samo co wyżej kosztuje 8459zl
- Allegro:
To samo co wyżej ale 7099zl... czy to nie jest podejrzane? Niby nowy, oryginalny, zafoliowany nigdy nie włączany... coś
@Pustulka: why? to raczej wersja bez niego jest nieopłacalna.
@kocham_jeze:
Wersja z touchbarem ma mniejszą baterię, krótsze przebiegi, wyższą cenę i jest bardziej problematyczna jeżeli chodzi o działanie.
źródło: comment_r62XHQA02geL4VLS997WBsKexvrP4o8Y.jpg
Pobierz