@caru: pewnie przesiadka w drugą stronę wyglądałaby podobnie, jeśli nie chcesz tracić czasu na oswojenie z nowym systemem to wróć na windows zamiast płakać na wypoku
@caru: używam linuksa od 12 lat na Desktopie i muszę się z Tobą zgodzić - ja w Firefoksie zmieniłem wyszuikiwarkę na Google w tamtym roku dopiero bo było to bardzo trudne
@asd1asd: i testowałeś jedną rodzinę systemów opartą na Debianie, nie bez powodu mówią o Archu i jego pochodnych jako czymś dużo lepszym... nie jestem fanatykiem, ale mówię Ci, byłem pozytywnie zaskoczony, czego nie mogę powiedzieć o Ubuntu. Zawsze coś nie tak było w tych systemach;/
@caru: ja generalnie sprawe widze zupelnie odwrotnie. z linuxem nie mam zadnych problemow. niedawno niestety musialem usiasc do windowsa. kazde sciagniecie jakiegokolwiek "execa" bylo uciazliwe a pozniej dwukrotne klikniecie na nim powodowalo probe instalacji osiemnastu innych programikow. same klopoty z tym windowsem. o sterownikach to juz wogole nie wspominam....
@caru: tylko do czego potrzebujesz pomocy w necie? :) w debianowych sudo apt-get install nazwa pakietu w archowych starczy yaourt nazwa pakietu przez to sobie instalujesz wszystko co chcesz, a usuwać możesz graficznym uninstallatorem ;)
przyda się jeszcze chmod, cd i w zasadzie tyle z terminala przeciętnemu userowi potrzeba :|
@caru: ale mi to wielkie korzystanie z konsoli sudo apt-get install brother-model yaourt brother-model :) k---a naprawdę dużo trudniejsze niż w Windowsie, gdzie musisz wejść na stronę Brothera i znaleźć sterownik (nie zawsze wykryje)
@RometAnd: I to ma być ta bezbolesna przesiadka z Windowsa i "brak konieczności używania konsoli"? Nazwa pakietu - to muszę oczywiście wyszukać w necie.
Do Brothera są sterowniki, ale trzeba pobawić się w konsoli, żeby je zainstalować.
nie jestem fanatykiem, ale mówię Ci, byłem pozytywnie zaskoczony, czego nie mogę powiedzieć o Ubuntu. Zawsze coś nie tak było w tych systemach;/
w debianowych sudo apt-get install nazwa pakietu
w archowych starczy yaourt nazwa pakietu
przez to sobie instalujesz wszystko co chcesz, a usuwać możesz graficznym uninstallatorem ;)
przyda się jeszcze chmod, cd i w zasadzie tyle z terminala przeciętnemu userowi potrzeba :|
@asd1asd: xD no to proszę nie wmawiać ludziom, że nie trzeba korzystać z konsoli.
sudo apt-get install brother-model
yaourt brother-model :)
k---a naprawdę dużo trudniejsze niż w Windowsie, gdzie musisz wejść na stronę Brothera i znaleźć sterownik (nie zawsze wykryje)
@RometAnd: I to ma być ta bezbolesna przesiadka z Windowsa i "brak konieczności używania konsoli"? Nazwa pakietu - to muszę oczywiście wyszukać w necie.