Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 86
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@fervi: Co tak samo jak Windows? Raczysz żartować. Kiedyś w gimnazjum (2004-5 rok) trochę używałem linuxów jak mi nie było jeszcze szkoda życia.
  • Odpowiedz
@cruc: Tak zrobię. Musiałem napisać tego posta jako przestrogę dla tych, którzy dali się nabrać propagatorom pingwinów i liczą na to, że przesiadka będzie gładka.
  • Odpowiedz
@caru: Ironizuje bo nei iwem czy trolujesz czy nie. To co zrobiłeś to przesiadłeś się z Windowsa na zupełnie inny system odnośnie logiki, funkcjonalności konfigurowalności dodatkowo wybierając randomowe środowisko i dystrybucję bo ktoś powiedział że jest fajna i narzekasz że nie jest Windowsem. Dodatkowo przeznaczyłeś zero czasu na jakiekolwiek zdobycie wiedzy o różnicach w podstawowej budowie obu systemów dla użytkownika systemu i w różnicach w sposobie działania. Jest to po
  • Odpowiedz
@caru: wiesz, zainstaluj sobie Windowsa jak Ci radzą, a Linuxa zostaw bardziej inteligentnym ;)
To są dwie odrębne filozofie, dla każdej jest miejsce i mogą się wzajemnie uzupełniać. Nie oczekuj od Linuxa by stał się Windowsem, bo znów na Linuxie dzięki tej filozofii zrobisz pewne rzeczy kilka razy szybciej niż na Windzie, a niektórych w ogóle na niej nie zrobisz.
  • Odpowiedz
@caru: Pytanie jak używałeś, czy od czasu do czasu itd.
Ja na przykład nie mam chińskiego sprzetu i brothera nie mam, więc nie mam problemów.
  • Odpowiedz
@ArpeggiaVibration: Nie łapiesz, że piję cały czas do tego, że ludziom wmawia się iż obecne dystrybucje Linuxa są tak proste w obsłudze, że można się na niego przesiąść bez studiowania dziesiątek stron manuali i wątków na forach internetowych? Nawet już mogę wpisać te kilka fraz, ale w momencie kiedy znajduję rozwiązanie problemu, które powtarzane jest w wielu proadnikach/wątkach na forach A NIE DZIAŁA (jak Infinality) to naprawdę p------ę taką zabawę.
  • Odpowiedz
@caru: BTW jakakolwiek dystrybucja Linuksa jest do bólu logiczna, ekstremalnie konfigurowalna (i dlatego też wiele rzeczy nie jest prekonfigurowanych bo każdy ma minne potrzeby i gusta) i prosta w obsłudze (bo bardziej logiczna) ale trzeba ją poznać. Wiedza na temat systemu jednak nie przelewa się sama po instalacji systemu. Ja 90% jakichkolwiek problemów z systemem potrafię rozwiązać sam - i nie jestem żadnym programistą ani informatykiem. Zajęło mi to jednak
  • Odpowiedz
a Linuxa zostaw bardziej inteligentnym ;)

@RometAnd: no tak, zostawmy Linuxa elicie intelektualnej :) Nie rozśmieszaj mnie, marnowanie czasu na naukę systemu, który dla 99% użytkowników nie oferuje nic więcej niż Windows nie jest zbyt inteligentne. Nie zrozum mnie źle - wiem, że do niektórych zastosowań jest lepszy. Ich niech tam zostanie bo na zwykłego desktopa dla szarego usera się nie nadaje.
  • Odpowiedz
Nie łapiesz, że piję cały czas do tego, że ludziom wmawia się iż obecne dystrybucje Linuxa są tak proste w obsłudze, że można się na niego przesiąść bez studiowania dziesiątek stron manuali i wątków na forach internetowych? Nawet już mogę wpisać te kilka fraz, ale w momencie kiedy znajduję rozwiązanie problemu, które powtarzane jest w wielu proadnikach/wątkach na forach A NIE DZIAŁA (jak Infinality) to naprawdę p------ę taką zabawę.

@caru:
  • Odpowiedz