Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 86
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@caru: pewnie przesiadka w drugą stronę wyglądałaby podobnie, jeśli nie chcesz tracić czasu na oswojenie z nowym systemem to wróć na windows zamiast płakać na wypoku
  • Odpowiedz
@caru: ja na lapku z okolic 2008 roku testowałem Debiana, Minta i Ubuntu. I Ubuntu sprawuje się najlepiej i działa najszybciej.

Do Brothera są sterowniki, ale trzeba pobawić się w konsoli, żeby je zainstalować.
  • Odpowiedz
@asd1asd: i testowałeś jedną rodzinę systemów opartą na Debianie, nie bez powodu mówią o Archu i jego pochodnych jako czymś dużo lepszym...
nie jestem fanatykiem, ale mówię Ci, byłem pozytywnie zaskoczony, czego nie mogę powiedzieć o Ubuntu. Zawsze coś nie tak było w tych systemach;/
  • Odpowiedz
@cruc: Dlaczego tak uważasz? Po przesiadce z Linuxa na Windows mógłbyś się co najwyżej zdziwić, że wszystko działa od razu.
  • Odpowiedz
@caru: ja generalnie sprawe widze zupelnie odwrotnie. z linuxem nie mam zadnych problemow. niedawno niestety musialem usiasc do windowsa. kazde sciagniecie jakiegokolwiek "execa" bylo uciazliwe a pozniej dwukrotne klikniecie na nim powodowalo probe instalacji osiemnastu innych programikow. same klopoty z tym windowsem. o sterownikach to juz wogole nie wspominam....
  • Odpowiedz
@caru: tylko do czego potrzebujesz pomocy w necie? :)
w debianowych sudo apt-get install nazwa pakietu
w archowych starczy yaourt nazwa pakietu
przez to sobie instalujesz wszystko co chcesz, a usuwać możesz graficznym uninstallatorem ;)

przyda się jeszcze chmod, cd i w zasadzie tyle z terminala przeciętnemu userowi potrzeba :|
  • Odpowiedz
Do Brothera są sterowniki, ale trzeba pobawić się w konsoli, żeby je zainstalować.

@asd1asd: xD no to proszę nie wmawiać ludziom, że nie trzeba korzystać z konsoli.
  • Odpowiedz
tylko do czego potrzebujesz pomocy w necie? :)

w debianowych sudo apt-get install nazwa pakietu

w archowych starczy yaourt nazwa pakietu

@RometAnd: I to ma być ta bezbolesna przesiadka z Windowsa i "brak konieczności używania konsoli"? Nazwa pakietu - to muszę oczywiście wyszukać w necie.
  • Odpowiedz
@caru: znalezienie nazwy pakietu to 10 sekund, wyskakuje zwykle na pierwszej stronie wyników google ^^