Aktywne Wpisy
P4ncak3 +66
#inflacja #ekonomia #pracbaza #korposwiat
Jak zobaczyłem ten wykres to stanąłem jak wryty. Jak pracowałem w Polsce w środku lat 2010's to zarabiałem z 13 tysięcy brutto przy wtedy minimalnej 1800. Czyli to było tak o 722% więcej. Teraz 10 lat później, po wielu latach pracy, bogatego doświadczenia i certyfikatów moja niby wartość na rynku powinna być wyższa tak z 2x co nie? Czyli jak
Jak zobaczyłem ten wykres to stanąłem jak wryty. Jak pracowałem w Polsce w środku lat 2010's to zarabiałem z 13 tysięcy brutto przy wtedy minimalnej 1800. Czyli to było tak o 722% więcej. Teraz 10 lat później, po wielu latach pracy, bogatego doświadczenia i certyfikatów moja niby wartość na rynku powinna być wyższa tak z 2x co nie? Czyli jak
źródło: 384dea2dd6391cafa9b8ac7372e28db6ac9764605c5c566f0d8184e7e92cbff6,w800
Pobierz
hellyea +63

Moją malinkę chyba szlak trafił ( ͡° ʖ̯ ͡°).
Po podłączeniu świeci tylko czerwona dioda, karta jest ok testowana w innym raspberry.
Miałem wcześniej podłączone servo i parę diód led którymi to sobie sterowałem przez GPIO programem w pythonie, wszystko fajnie działało. W końcu rozłączyłem to zapomniałem o pi na tydzień, potem chciałem je uruchomić a tu nic - tylko czerwona dioda. #pomocy
źródło: comment_qswgYsHn2cEHE6piSDWoiMTQ3w7jmG78.jpg
PobierzU mnie dodatkowo CPU się bardzo grzał >80st.C, no i się chyba upalił
@czarnyzawias: Chyba raczej szlag choć w sumie nie wiem.
@czarnyzawias: Sprawdź jeszcze inny zasilacz jak masz możliwość.
Z braku lepszych pomysłów wygrzałem ją suszarką do włosów, nawet niezbyt mocno, ale dotknąć się jej nie dało. W trakcie grzania zatrybiła i tak jej zostało, chociaż byłem przekonany, że po wystygnięciu znowu zdechnie. Działa po tej "naprawie" drugi miesiąc (na zewnątrz, więc lekko nie ma).
Temu pisze ze miałeś fart :D Oby służyła, malinka to wspaniałe urzadzenie