Wpis z mikrobloga

Mirasy, mam problem. Wziąłem umowe z @orange_polska: na mieszkaniu, ktore wynajmuje. Wspolokatorka, z ktora mieszkam była chętna i mowi tak zakładamy fajnie itd. Jak sie okazuje jednak musze sie wyprowadzić. Co za tym idzie umowa, ktora podpisałem miesiac temu juz nie jest mi potrzebna, a ta głupia szmata nie chce jej przepisać na siebie, co lepiej nawet nie chce zapłacić połowy mimo, ze używała.. teraz pytanie do Was co moge zrobic aby wypowiedzieć umowe ? Na drugim mieszkaniu jest internet i nie moge go przenieść. A nie chce mi sie tez szukać kogoś kto odkupi umowe i przepisze na siebie bo to mija sie z celem. #najem #wynajem #wroclaw #orange #internet #help
  • 13
@Crecha: kiedys w aster bylo tak ze jak przeprowadzales sie do innego miejsca a oni nie mieli swoich lacz to rozwiazywali umowe z ich winy. Moze tu jest tak samo? Mozesz powiedziec ze przeprowadzasz sie na jakies zadupie i tyle.
@donOGR: Ona całe mieszkanie wynajmuje, ja podnajmowalem jeden pokoj. Siostra kumpla. A teraz ona mowi, ze to przeciez na jakis czas i że ten czas minal i mam sie wyprwoadzić hehe. Jakbym nie musial to bym sie nie wyprowadzał.
@Crecha jest taki myk. Zoba czy w nowym mieszkaniu jest gniazdko telefoniczne, ewentualnie zobacz na jakim kablu jest tam internet. Jak nie ma kabla to musisz technikowi z orange powiedzieć, że właściciel nie daje zgody na wiercenie, kucie etc (bo np. mieszkanie po remoncie). Ewentualnie jeżeli właściciel nowego mieszkania jest spoko; niech da na piśmie oświadczenie, że nie wyraża zgody na położenie instalacji.