Aktywne Wpisy

Chłopak z moich okolic, nie jest to laska, która w ciągu tygodnia zbierze 2 miliony złotych, ale młody chłopak, którego poraził prąd.
I to nie tak, ze łaził jak idiota po stacjach transformatorowych, rozdzielniach, tylko był na rybach i nie zauważył, ze nad nim wędka dotkneła przeodów wysokiego napięcia.
Nie rodzice założyli zbiórkę, nic nie próbują ugrać na tragedii syna, to Towarzystwo przyjaciół dzieci postanowiło założyć zbiórkę
Nikt nie prosi o przelew
I to nie tak, ze łaził jak idiota po stacjach transformatorowych, rozdzielniach, tylko był na rybach i nie zauważył, ze nad nim wędka dotkneła przeodów wysokiego napięcia.
Nie rodzice założyli zbiórkę, nic nie próbują ugrać na tragedii syna, to Towarzystwo przyjaciół dzieci postanowiło założyć zbiórkę
Nikt nie prosi o przelew

Palestyn +310

Polećcie jakiego porządnego laptopa do programowania i obliczeń GPGPU/CUDA (do Machine/Deep Learning).
- Czyli musi mieć mocnego GeForce.
- Minimum 8 GB RAM, jakiś w miarę mocny procek.
- Dobrze jakby miał dysk SSD+HDD (lub duży SSD).
- Ekran najlepiej matowy lub półmatowy.
- Obecnie używam 15,6'' i jest ok, a sporo z takich mocniejszych, to widzę 17'', ale to dla mnie chyba za duży. Wolałbym też, żeby nie był bardzo ciężki i się nie grzał tak bardzo (chociaż jak pomyśleć o mocnym GPU i chłodzeniu, to chyba trudno spełnić ten warunek).
- Musi być nowy ze sklepu (nie jakieś poleasingowe).
W ogóle w jakich granicach cenowych powinienem szukać. 5k wystarczy? Czy coś bardziej 6-7k? A może jednak bliżej 10k?
Tu coś patrzyłem, ale stare artykuły albo polecają używany sprzęt (niedostępny w sklepach): 1, 2, 3.
Komentarz usunięty przez moderatora
@zachwiej: to już 10k. A coś bliżej 5k? Nie orientowałem się jeszcze tak bardzo, ale widzę, że ma on grafikę GTX 960M. Ale z tego wychodzi, że to chyba nie jest za dobre rozwiązanie do CUDA (i
@mk321: Laptopy z GTX 1050, 1050 Ti. W okolicy 6k masz asusy o wadze ok. 2,2kg i 1060 GTX(cięższe cleva od 5300 zł), bądź MSI GT62 za 6.5k, bardziej trwały i z lepszym chłodzeniem, ale dość ciężki. Laptopy z GTX 1070 to koszt od 7k w górę. Nowy dell XPS 9560 z GTX 1050 będzie pewnie w okolicy 10k.
Komentarz usunięty przez autora