Aktywne Wpisy

MrFruu +55
Tl;dr @chybaDapi czyli organizator #wykopaka wręczył mi prezent osobiście! :D
Mamy wygranego w kilku konkurencjach w tegorocznej wykopace:
1. Największy prezent – dwa konkretne ładnie opakowane kartony, które nie mieściły się w paczkomacie,
2. Najhojniejszy Mikołaj całej edycji,
3. Najodważniejszy Mikołaj – przyjął zaproszenie do mojego domu na
Mamy wygranego w kilku konkurencjach w tegorocznej wykopace:
1. Największy prezent – dwa konkretne ładnie opakowane kartony, które nie mieściły się w paczkomacie,
2. Najhojniejszy Mikołaj całej edycji,
3. Najodważniejszy Mikołaj – przyjął zaproszenie do mojego domu na
źródło: temp_file2758184718010458050
Pobierz
ChickenDriver2 +13
K---a. 1,22/kwh.
Żona już odłączyła suszarkę do ubrań, planuje zmniejszyć pranie i wyzywa mnie za nie gaszenie światła (nie dociera, że 5w żarówka g---o zużywa). Chyba lodówkę odłączę i wystawię rzeczy na parapet a zamiast piekarnika będę używał jakiegoś gówna na gaz.
Tak się nie da żyć.
#prad #rachunki #boldupy #gorzkiezale #pieniadze
Żona już odłączyła suszarkę do ubrań, planuje zmniejszyć pranie i wyzywa mnie za nie gaszenie światła (nie dociera, że 5w żarówka g---o zużywa). Chyba lodówkę odłączę i wystawię rzeczy na parapet a zamiast piekarnika będę używał jakiegoś gówna na gaz.
Tak się nie da żyć.
#prad #rachunki #boldupy #gorzkiezale #pieniadze
źródło: Messenger_creation_9E184493-6E7F-4AF7-9147-BAA7615A86A2
Pobierz

Czy jest sytuacja w której za dopuszczalny uznalibyście przymusowy pobór do wojska?
W takiej sytuacji jak jest Polska obecnie nie ma on moim zdaniem usprawiedliwienia, ale co jakby była sytuacja krytyczna typu kraj (czy też obszar na którym panowałby anarchokapitalizm) byłby atakowany na lądzie przez wroga pokroju ISIS który w razie wygranej dokonałby masowych mordów i zrównał z ziemią wszystkie wolności a brakowało by ochotników do walki z nim?
W specyficznych warunkach może, ale to bardziej wyjątek niż reguła.
W Finlandii był przymusowy pobór...
@Myrten: No tak, inaczej by sprawę olali :P
@Myrten: nigdy w życiu.
Prawdziwa siła tkwi w naszych wartościach. Gdy się im sprzeniewierzamy to już nie mamy o co walczyć.