Aktywne Wpisy

Krupier +65
Kiedy ostatni raz widzieliście u kogoś karton na chłodnicy? Ja jakoś parę dni temu, ale wcześniej to chyba już spokojnie z kilkanaście lat nic. Chyba ten patent odszedł w zapomnienie.
#motoryzacja #samochody
#motoryzacja #samochody
źródło: obraz
PobierzJak taka laska może być z takim dziadem? To nie jest fejk, bo znam tą osobę. Też, bez obrazy dla tego gościa, ale to nie jest jego liga. Ja wiem, że często kobiety w PL wyglądają lepiej, od swoich chłopaków. No ale kurde u mnie w firmie 40 letnia managerka (zresztą całkiem fajny m--f) ma lepszego chłopa.
Na korzyść laski przemawia jedynie to, że ona nie ma go nigdzie w zdjęciach, jest
Na korzyść laski przemawia jedynie to, że ona nie ma go nigdzie w zdjęciach, jest
źródło: IMG_6270
Pobierz

Żona już odłączyła suszarkę do ubrań, planuje zmniejszyć pranie i wyzywa mnie za nie gaszenie światła (nie dociera, że 5w żarówka g---o zużywa). Chyba lodówkę odłączę i wystawię rzeczy na parapet a zamiast piekarnika będę używał jakiegoś gówna na gaz.
Tak się nie da żyć.
#prad #rachunki #boldupy #gorzkiezale #pieniadze
źródło: Messenger_creation_9E184493-6E7F-4AF7-9147-BAA7615A86A2
PobierzO żarówkę się przywala a TV z Netflixem/Disneyem chodzi non-stop? ( ͡º ͜ʖ͡º)
42 cale to jakieś 150W-200W.
@ChickenDriver2:
Lodówka to pewnie grosze.
Nie wiem jaką masz, ja mam 10-letniego Indesita i pobór prądu i koszt jak na picrel. Koło 14-15 PLN, 11-12 kWh miesięcznie.
Ale piekarnik to dobry trop.
źródło: lodówka
Pobierz@ChickenDriver2:
Pralka też raczej nie, u mnie koszt prądu na jedno pranie to koło 66 groszy za 0,55kWh. To przy codziennym praniu wyjdzie ~20 PLN.
źródło: pralka
PobierzI jeszcze dla kronikarskiego obowiązku: zmywarka, ~1,80 za jedno zmywanie.
źródło: zmywarka
PobierzPS. Doczytałem, wychodzi, że faktycznie piekarnik i suszarka do prania zżera u Ciebie połowę pradu.
@Basiura89: mi napisali, że ceny zostają bez zmian
@Polinik: lodówka to może być nawet i średnio od 20 do 60 kWh na miesiąc, więc niekoniecznie. Jak już powoli siada to i nawet 100 kWh może zjeść... W ciemno obstawiam lodówka + piekarnik jako combo które bierze najwięcej. Najłatwiej założyć watomierz na gniazdko i zobaczyć ile bierze lodówka, piekarnik, ile na tydzień bierze pralka i suszarka itp. łatwiej będzie albo wymieniać albo ograniczać zużycie.
Przykładowy