Aktywne Wpisy

BillieJane +74
Sąsiedzi z góry mają metodę na gówniaka. Żeby się wywrzeszczał, wybeczał, aż się zmęczy. Obecnie zaczyna mu brakować tchu przy mocniejszych zrywach. Trwa to już 20 minut
#zalesie
#zalesie

Wraczek +38
Typ to chodzący mem i definicja myślenia życzeniowego xD
Gówniany Midas po raz kolejny dyktuje warunki landlordom, może by się tym przejęli gdyby wiedzieli o twoim istnieniu @mickpl
Dobrze że nie czytają twoich postów, bo mogli by sobie zabrać do głowy to, że ich biznes upada po raz setny w tej dekadzie. Problem z wynajęciem to mogą mieć jedynie ci którzy kupili jakąś g---o wielką płytę na obrzeżach, ciułacze w centrum
Gówniany Midas po raz kolejny dyktuje warunki landlordom, może by się tym przejęli gdyby wiedzieli o twoim istnieniu @mickpl
Dobrze że nie czytają twoich postów, bo mogli by sobie zabrać do głowy to, że ich biznes upada po raz setny w tej dekadzie. Problem z wynajęciem to mogą mieć jedynie ci którzy kupili jakąś g---o wielką płytę na obrzeżach, ciułacze w centrum
źródło: IMG_20240929_082437
Pobierz

#programowanie #naukaprogramowania
Ja jak zwykle wyskakuję z #pytanie, bo od kogo się uczyć jak nie od starszych i bardziej doświadczonych.
Sytuacja wygląda tak: mam 1,5 roku aby nauczyć się czegoś pożytecznego, od razu mówię że mój pomysł nie jest częścią hype'u na pracę programisty i parciem na #15knamiesiac.
Kiedyś za młodzieniaszka grzebałem coś tam w css i php, interesowałem się ale moja wiedza była naprawdę zerowa. Mimo tego pamiętam, że czerpałem ze tego satysfakcję i jeśli połączyć do tego fakt, iż będę poszukiwać pracy zdalnej, chciałem spróbować sił w którymś z języków programowania.
Zadacie mi pytanie, dlaczego nie wpisałem w google tego pytania do którego dążę i zaraz je zadam - ale jakoś tak mam że społeczność portalu ze śmiesznymi obrazkami jest dla mnie większym autorytetem niż dzieciaki z onetu. Dodam tylko, że zainspirował mnie użytkownik wykopu
Jaki język wybrać? Czego dodatkowo się nauczyć? Od czego w takim razie zacząć. Prześledziłem już trochę obcojęzycznych forów, Ruby wydaje się fajną opcją. A może Elixir? Czy nie będę musiał uczyć się do tego javy, która jakoś tak do mnie nigdy nie przemawiała?
Jak się to wszystko ma do polskiego rynku, gdzie najchętniej przyjmują juniorów zakładając że nabyłbym stosowne umiejętności? Niekoniecznie po 1,5 roku ale nawet i w dłuższej perspektywie.
Mam nadzieję że ktoś przez tą ścianę tekstu przebrnie :) Pozdrawiam wszystkich, przepraszam jeżeli swoją niewiedzą uraziłem kogoś i pomyliłem któreś z podstawowych faktów związanych z programowaniem.
Komentarz usunięty przez moderatora
https://www.reddit.com/r/learnprogramming/comments/5ed4xg/ive_taught_30000_students_how_to_code_now_im/
go co widzę jest całkiem przejrzyście.
HTML5, CSS, JAVA, RUBY. Wygląda jak idealny pakiet startowy i z te. Co sądzicie?