Aktywne Wpisy
bonekropik +117
Was na tym letnim ogumieniu powinno się j---ć mandatami na lewo i prawo. Odrobina śniegu i całe miasto stoi, czas dojazdu dłuższy trzykrotnie
#wroclaw
#wroclaw

PiersiowkaPelnaZiol +263
Skopiuj link
Skopiuj link
Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Mam controller, w którym jako metoda jako parametr przyjmuje Array, i dla każdego elementu tablicy chce wykonać metodę z serwisu. Serwis wykonuje zapytanie, a następnie zwraca wynik. Da się dla każdego elementu tablicy jakoś ładnie utworzyć wątek wołający metodę z serwisu?
Ustalmy fakty.
Ja się nie czepiałem. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A ładność to kwestia gustu.
Przecież nie pisałem, że jedno jest lepsze niż drugie. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ech, dlaczego tak piękne API musi być tak popsute, nie mogli dać prostej możliwości zapodania własnego poola lub nawet tylko jego wielkości jako argumentu parallel czy coś. przez co parallel staje się fajną zabawką tylko do małych "akademickich" programów ;/
@sorhu: mi się jakoś utrało że Array.stream
A co mi tam wołam wszystkich.
Bo tak właściwe przeczytałem dopiero pytanie.
Nie wiem, jakie jest konkretne wymaganie (wiadomo, jak na uczelni powiedzą "wątek dla każdego elementu", to się tworzy wątek dla każdego elementu), ale generalnie do dobrania rozmiaru puli wątków można użyć formuły Goetza (czy tam Subramaniana, podobno są równoważne): http://baddotrobot.com/blog/2013/06/01/optimum-number-of-threads/
Natomiast pozostaje jeszcze kwestia skalowania puli wątków kontrolera, co hystrix zaleca jako