Aktywne Wpisy

FejsFak +51
Ciekawe czy w tym obsranym kraju kiedyś się coś zmieni i od października do kwietnia nie będzie śmierdzieć powietrze? #stepujacybudowlaniec #smog #polska #europa #czystepowietrze
źródło: Screenshot_20251002_222015
Pobierz
Larsberg +1
Kojarzycie typa co się nazywa Zagrajnik?
Jego filmów nie da się oglądać. Ma jakieś ADHD i n--------a 1000 słów na minutę. Kiedyś jeszcze dało się posłuchać jego recenzji ale z każdym kolejnym filmem gadał coraz szybciej i szybciej a teraz jest bardziej męczący niż reklamy na YouTube.
#kiszak
Jego filmów nie da się oglądać. Ma jakieś ADHD i n--------a 1000 słów na minutę. Kiedyś jeszcze dało się posłuchać jego recenzji ale z każdym kolejnym filmem gadał coraz szybciej i szybciej a teraz jest bardziej męczący niż reklamy na YouTube.
#kiszak
źródło: temp_file4438824287966107673
Pobierz

Mam controller, w którym jako metoda jako parametr przyjmuje Array, i dla każdego elementu tablicy chce wykonać metodę z serwisu. Serwis wykonuje zapytanie, a następnie zwraca wynik. Da się dla każdego elementu tablicy jakoś ładnie utworzyć wątek wołający metodę z serwisu?
Ustalmy fakty.
Ja się nie czepiałem. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A ładność to kwestia gustu.
Przecież nie pisałem, że jedno jest lepsze niż drugie. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ech, dlaczego tak piękne API musi być tak popsute, nie mogli dać prostej możliwości zapodania własnego poola lub nawet tylko jego wielkości jako argumentu parallel czy coś. przez co parallel staje się fajną zabawką tylko do małych "akademickich" programów ;/
@sorhu: mi się jakoś utrało że Array.stream
A co mi tam wołam wszystkich.
Bo tak właściwe przeczytałem dopiero pytanie.
Nie wiem, jakie jest konkretne wymaganie (wiadomo, jak na uczelni powiedzą "wątek dla każdego elementu", to się tworzy wątek dla każdego elementu), ale generalnie do dobrania rozmiaru puli wątków można użyć formuły Goetza (czy tam Subramaniana, podobno są równoważne): http://baddotrobot.com/blog/2013/06/01/optimum-number-of-threads/
Natomiast pozostaje jeszcze kwestia skalowania puli wątków kontrolera, co hystrix zaleca jako