Aktywne Wpisy

erni13 +20
Dostałem dzisiaj nowinę, że zostanę ojcem i mam totalną mieszankę uczuć we łbie.
Z jednej strony się cieszę, bo mam cudowną kobietę, z drugiej strony nigdy nie miałem pozytywnego wzorca ojca, i mały głosik w głowie podpowiada mi, że będę jak mój stary.
Jeśli mieliście podobne sytuacje, to chętnie bym poczytał wasze doświadczenia, najlepiej dla otuchy ¯\(ツ)/¯
#wykopplus30club #rodzicielstwo #ciaza #zwiazki
Z jednej strony się cieszę, bo mam cudowną kobietę, z drugiej strony nigdy nie miałem pozytywnego wzorca ojca, i mały głosik w głowie podpowiada mi, że będę jak mój stary.
Jeśli mieliście podobne sytuacje, to chętnie bym poczytał wasze doświadczenia, najlepiej dla otuchy ¯\(ツ)/¯
#wykopplus30club #rodzicielstwo #ciaza #zwiazki
źródło: image_picker_7CA83F42-8FF0-474C-AB0E-9E9DDEBED4B5-22339-00004E8D0F61B5E3
Pobierz
Paayor +222
Podatek tłuszczowy? Zapraszam obywatelu na wagę, zaraz wyliczymy kwotę. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#bekazgrubasow #heheszki
#bekazgrubasow #heheszki
źródło: 1000031512
Pobierz

Jeżeli 95% sieci zaakceptuje update clienta core, to zostanie wdrożony na stałe. To ma się stać, jakoś od jutra.
Tu artykuł poświęcony temu czym SegWit jest: http://bitcoin.pl/wiadomosci/techniczne/1131-segregated-witness-propozycja-usprawnien-i-optymalizacji-sieci-bitcoin-od-deweloperow-bitcoin-core
#bitcoin
Po pierwsze, przy 1MB bloku lightning zapewni obsługę max 35 milionów użytkowników (w warunkach idealnych, zkałdając tworzenie kanału raz na 4 miesiące). W samej Polsce jest jakieś 38 milionów mieszkańców. Zwiększenie bloku to absolutna konieczność, lightning czy nie. Odwlekanie zwiększania bloku nie przyniesie
@McGravier: Bardzo możliwe, nie zagłębiłem się aż tak w kwestie techniczne od
Już dzisiejsza technologia oferuje napędy SSD o pojemności 60TB
Za 5-10 lat takie rozwiązania będą w naszych domowych komputerach. Utrzymanie bazy danych w obrębie tych 2TB, to w świetle wzrostu pojemności nośników jest moim skromnym zdaniem jakimś nieporozumieniem.