Wpis z mikrobloga

Jestem pełny podziwu dla osób, które progresują z +25kg na sztandze przez miesiąc :D
Ja ledwo 2,5kg dołoże i sukces, szampan, cheat-month i tak dalej.

z moich dotychczasowych "osiągnięć" to:
- wejście na 87,5kg na fronty ale nadal problem z 5x5
- odwalenie martwego na zamek przy 120kg (teraz mam kciuk dłuższy od palca wskazującego, dzięki! przyzwyczajam się do tego dziwnego bólu) - (jak paski to zrobie te 150kg 1x5)
- pauza na skosie na 60kg. Nie moge zrobić 5x5
- ohp na 47,5/50kg zależy od dnia (5x5)
- wiosło jednorącz pauza na 34kg (5x5)
- pauza na PowerClean&PushPress na 70kg przy 3x3

Akcesoria
- Dipsy pauza na 25kg przy 3x5
- podchwyt na 5x3 przy 11,25 kg
- uginanie sztangi 8x2 pauza na 25kg
- francuz 8x2 pauza na 25kg

Waga 74,5kg
#mikrokoksy #silownia #strzalkapodnosikilogramy
Strzalka - Jestem pełny podziwu dla osób, które progresują z +25kg na sztandze przez ...

źródło: comment_bNPu37uMdpuPzBrDmO0yLnXucmXaDPdP.jpg

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Strzalka: taki "progres" na sl to nieporozumienie.
Albo jesz za mało i plan nie działa, albo jesteś już tak zaawansowany (co byłoby dziwne przy tak śmiesznych ciężarach) że pora na nowy plan.
  • Odpowiedz
@Strzalka ale przeciez w sl po 2 deloadach przeskakujesz w dół z iloscia powtórzeń. 3x5, potem 3x3, potem 3x1. Jak złapiesz na tym ostatnim stagnację na siadach, zmieniasz plan (sl radzą Madcowa)
  • Odpowiedz
@Szefu: no siedze drugi rok na sl tylko teraz zamieniłem tył na przód, poziomą na skos, pendley'a na wiosło jednorącz.
Tył 5x5 120kg przy tej samej wadze
martwy 147,5/150
Ohp 55kg

@Fitoplankton: fronty robie bo miałem stagnację na tylnich jak dobrze pamiętam przy
  • Odpowiedz
@Strzalka no ale przecież sl dokladnie mówi co robić w takich sytuacjach. Nie wiem na czym ci zależy, ale jeśli chcesz podbić siłę to wróć do normalnego sl. Wklep sobie w googla plateau stronglifts i poczytaj co dokladnie masz robić. Po dwóch latach powinieneś teraz kończyć madcowa i zaczynać sl advanced (a może nawet smolova). Więc jeśli chcesz targać, zacznij realizować założenia planu.

Chyba że chcesz iść w zarzuty olimpijskie czy
  • Odpowiedz