Aktywne Wpisy

Byłem dzis z samego rana przetestować system kaucyjny, żebyście nie musieli tego robić. Padło na Lidla
Mialem stara butelke po coca coli 0.5l , automat zeskanował ja jako butelka bez #kaucja i zaoferował bon z 10 groszami.
I teraz zaczyna sie cyrk. Na kasie samoobsługowej bonem nie da sie zapłacic. Jakaś pracownica mówi że z bonami to tylko do kasjerki. A u kasjerki też nie wchodzi bon . Kasjerka zaoferowała
Mialem stara butelke po coca coli 0.5l , automat zeskanował ja jako butelka bez #kaucja i zaoferował bon z 10 groszami.
I teraz zaczyna sie cyrk. Na kasie samoobsługowej bonem nie da sie zapłacic. Jakaś pracownica mówi że z bonami to tylko do kasjerki. A u kasjerki też nie wchodzi bon . Kasjerka zaoferowała
źródło: image
Pobierz
Atreyu +179
Jak utrzymamy trend to w ciągu dwóch lat talerz pierogów +100zł xD
#krakow #heheszki #pasjonaciubogiegozartu #jedzzwykopem
#krakow #heheszki #pasjonaciubogiegozartu #jedzzwykopem
źródło: Zrzut ekranu 2025-10-01 055830
Pobierz

Ich życie się skończyło, a świat nawet nie zadrżał, wszystko kręci się dalej.
Przykre są cmentarze.
#oswiadczenie #przemyslenia #creepy #oswiadczeniezdupy
Dlaczego rozważania czysto eschatologiczna (śmierć) uzależniamy od spekulacji na temat przyszłości?
źródło: comment_4SxdYccrtQdplaTBV5xbmujvtiWqPond.jpg
Pobierz@SubiektywnyImbryk: Nietypowe. Pokaż :)
Komentarz usunięty przez autora
Jeśli potrafisz, postaraj się przedstawiać myśli w jak najprostszy sposób. My tu nie rozmawiamy o rzeczach skomplikowanych. Spamowanie ekstremalnie rzadko używanymi (w gronie laików -- pamiętaj, jesteśmy na mirko!) wyrazami nie usprawnia komunikacji, tylko ją utrudnia. Sztuką i mądrością jest gadanie o rzeczach skomplikowanych w prosty sposób. Gadanie o rzeczach w sumie prostych (choć niekoniecznie łatwych do rozwikłania) w sposób skomplikowany jest... nie za fajne, delikatnie mówiąc.
Staram się uchwycić to co ma przekazać w miarę zwięzły sposób. Gdyby było prosto to nie było by krótko a gdyby jest krótko to nie jest prosto najwyraźniej. Nie miałem takiego zamiaru by wszystko adresować do wszystkich, bo
@Sh1eldeR: no tego ostatniego to nie byłbym taki pewien. Nadal mamy ograniczone możliwości i w dużej mierze jesteśmy zdani na łaskę natury w tej kwestii. Dlatego rozwój cywilizacji, o którym piszesz w dalszej części wywodu, nadal wisi na włosku.
To częsty dylemat. Szalenie cenne są rozwiązania proste i zwięzłe, ale ludzki umysł rzadko potrafi wyprodykowaćtakie twory, gdy dotyczą one skomplikowanych materii.
W dziedzinach komunikacyjnych priorytetem (niemal) zawsze powinna być zrozumiałość do adresata. Nic to, że treść zwięzła, jeśli adresat nie
Przybyłem za późno by włączyć się do dyskusji, bo moje własne przemyślenia na te tematy już w zasadzie padły i nie ma co powtarzać, ale dziękuję koledzy. Dokładnie o takie mirko nic nie robiłem. Najciekawszy wątek od dawna.
źródło: comment_TmHzudF1ECkxgL6s0pm9eQFBTDpbBd7e.jpg
Pobierz