Wpis z mikrobloga

W dwa dni ślub zorganizował?

@bertexon: Pewnie chodzi o ślub z USC. Poza tym na jego miejscu gdybym widział co się święci(a przecież wszystko mogło się skończyć tym że weszli by ruscy) to też bym tak zrobił. Raz że będąc przy rodzinie byli by dzięki niemu bezpieczniejsi a dwa że przecież musiał sobie zdawać sprawę że wykonując rozkazy nie służy Polsce którą przysięgał bronić ale jej okupantowi.
  • Odpowiedz
@Przepiorek: Nie chcę obrażać Ci ojca i cokolwiek imputować, ale dla mnie "po obaleniu komuny w ramach uznania w nowym systemie posypały się awanse" to tak brzmi trochę naciąganie. Jak już trochę więcej wiemy o tej naszej historii "obalania komunistów", okrągłych stołach to prędzej uwierzyłbym, że przemalowani postkomuniści chcieli otaczać się nadal swoimi, a nie żadnymi bohaterami stojącymi po drugiej stronie barykady. Jednak jak wspomniałem bez urazy, luźna myśl. Mój
  • Odpowiedz
@thisismaddnes: > Jak już trochę więcej wiemy o tej naszej historii "obalania komunistów", okrągłych stołach to prędzej uwierzyłbym, że przemalowani postkomuniści chcieli otaczać się nadal swoimi, a nie żadnymi bohaterami stojącymi po drugiej stronie barykady.

@thisismaddnes: To są raczej twoje wyobrażenia, a nie to co "wiemy"
  • Odpowiedz