Wpis z mikrobloga

@Ragnarokk: tak jak każdy aczik z kategorii "na początku co drugi sąsiad chce ci w--------ć", czyli przetrwaj a potem blobuj na potęgę. Kwestia jest jedynie taka, że blobujemy głównie w kierunkach z których możemy ciągnąć handel i w kierunkach z których mogą nam wyciągać handel z White Sea.
W tym celu podbiłem całą Skandynawie, Islandie, Szkocje zwasalizowałem, podbiłem Irlandie, zmarginalizowałem Irlandie.
Cały Sybir w manufakturkach, trochę wbiłem w Sybir.
Ogólnie
  • Odpowiedz
@KtosMiZajalNickElas:
Grałem kiedys Nowogrodem, tyle że skończyłem po 200 latach i wbiciu obu achievków które wtedy byly. Więc start to wiem mniej więcej jak wygląda, ale nie wiedziałem jak bardzo skomplikowane jest osiągnięcie celu achievka.

Swoją drogą w mojej grze Nowogrodem przeżylem chyba najgorszą militarną frustracje w tej grze - będąc w sojuszu z Litwą i Austrią, zajmując całe tereny rosyjskie nie potrafiłem rozwalić sojuszu Polsko-Szwedzkiego. Mając 50% więcej armii
  • Odpowiedz
@Ragnarokk: no ja miałem zblobowanego NEDa, który ciągnął sporo z Szampanii, na szczęście kolonialnie ani NED ani ENG nie zaszaleli. Byłem w stanie przebić niemalże samym Sybirem + Astrachaniem, Krymem, Kijowem, Nowogrodem i Samarkandą to, co miał English Channel
  • Odpowiedz