Aktywne Wpisy

darknightttt +16
Dlaczego faceci mają taki duży problem z przyjęciem odmowy? Spotykamy się chyba 8 miesięcy ale zniknęło wow i chciałam grzecznie to zakończyć. Reakcja była nerwowa i tysiące pytań co źle zrobił i przypominanie jak się starał i co zrobił dla mnie a ja powtarzałam że nie chodzi o to bo był ok tylko ja już tego nie czuję.
Nie daje spokoju i jest zdziwiony bo "wszystko układało się pomyślnie i mógł tyle
Nie daje spokoju i jest zdziwiony bo "wszystko układało się pomyślnie i mógł tyle

Przegrywex +13
Napisz markę, model i rocznik samochodu (może być też rodzaj paliwa i silnik), a powiem ci czy jesteś chuop czy oski.
#motoryzacja #przegryw #samochody #glupiewykopowezabawy
#motoryzacja #przegryw #samochody #glupiewykopowezabawy

Cześć Miruny.
Potrzebuję pobrać pliki z danymi ze strony NFZ a jako, że jest ich dużo to chcę to jakoś zautomatyzować. Dane przydatne do analizy.
Ta strona ze statystykami. Po wejściu w którąś grupę i kliknięciu linku pojawia się nowa strona z latami zwykle 2009 - 2015. Wybierając interesujący rok otwiera się kolejna strona z "przyciskiem" do pobierania danych w pliku excel. Ja chciałbym pobrać wszystkie dostępne lata z każdej grupy a jest tego dużo.
Wiem póki co tyle:
1. Linki do stron z grupami są statyczne, kluczem jest id grupy.
2. W podstronie z wyborem roku jest link do strony z formularzem POST, który wywołuje pobranie pliku.
Może macie pomysł jak pobrać te pliki automatem? ( ͡° ʖ̯ ͡°)
W javascript może i się coś takiego da zrobić wykorzystując nodejs, ale chyba szkoda nerwów na taką zabawę jak są już gotowe narzędzia do tego.