Wpis z mikrobloga

Piąta rano, a ja zaczynam robić rosół, żeby przekonać sie czy jest różnica pomiędzy takim, który robi sie 2 godzinny, a takim który robi sie 10 godzin ( ͡º ͜ʖ͡º)
Nie martwcie sie, kurczak dochodzi jeszcze w piekarniku, bo zawsze robię rosół z dobrze spieczonej kury, daje bardzo fajny smak.

#gotowanie #gotujzwykopem #kuchnia
Yuuko - Piąta rano, a ja zaczynam robić rosół, żeby przekonać sie czy jest różnica po...

źródło: comment_QZwfdlLExmgmuhUiBTIZ5NWNkmMZzZoN.jpg

Pobierz
  • 38
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Yuuko: nie umiem gotowac. Kocham rosol. Mozesz zaproponowac jakis sposob prosty? Tak na 2 godziny gotowania to nagotuje i caly weekend bede sie raczyl swoim rosolkiem
  • Odpowiedz
podpieczony kurczak? co ty sos robisz? kapusta i liscie laurowe? to kapuśnuak?

@Logan00: To jak najbardziej jest rosół. U mnie pradziadki dawały kapustę i podpieczone mięsa i ja też daję. Kapusta nie każdemu pasuje, ale pieczone sprawia, że jest lepsze.

Jak ktoś będzie próbował kapustę to polecam włoską.

Do gotowego rosołu obowiązkowo na talerz duuużo lubczyku, a jeszcze lepszy efekt będzie jak ktoś zrobi lubczykowe pesto.
  • Odpowiedz
@nomame @ocokaman @austra @drazliwy
Wnioski: Od skarmelizowanej skórki kokoszki (i warzyw z którymi siedziała w piecu) rosół nabrał delikatnie słodkawego posmaku, i jak widzicie stał się nieco mętny.
Przy próbie wyciągnięcia tego co zostało z kury, wszystko odczepiło się od kości w połowie drogi na talerz, i narobiło niezłego syfu ()

Ogólnie było pyszne, polecam, im dłużej tym lepiej ( ͡° ͜ʖ
  • Odpowiedz
wole mętny, ale bardziej pełny i treściwy rosół

@Yuuko: treściwy to jest bulion na wole. A bardziej pełny z kaczki (っ˘ڡ˘ς)
Może być również, że odwrotnie.

Słyszałem opowieści, że mało osób przepada za rosołem
  • Odpowiedz