Wpis z mikrobloga

Piąta rano, a ja zaczynam robić rosół, żeby przekonać sie czy jest różnica pomiędzy takim, który robi sie 2 godzinny, a takim który robi sie 10 godzin ( ͡º ͜ʖ͡º)
Nie martwcie sie, kurczak dochodzi jeszcze w piekarniku, bo zawsze robię rosół z dobrze spieczonej kury, daje bardzo fajny smak.

#gotowanie #gotujzwykopem #kuchnia
Yuuko - Piąta rano, a ja zaczynam robić rosół, żeby przekonać sie czy jest różnica po...

źródło: comment_QZwfdlLExmgmuhUiBTIZ5NWNkmMZzZoN.jpg

Pobierz
  • 38
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 25
@Deszczyk: nie przeszkadza mi to, wole mętny, ale bardziej pełny i treściwy rosół, od złocistej tłustej wody.
Oczywiście specjalnie nie będę tam grzebać żeby zmętnić zupę ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
  • 0
@Acrivec: Pewnie!
I tak dam z 2,5 mocy płyty grzewczej (na 9), bo jestem jeszcze wczorajsza, i pewnie zasnę gdzieś wkrótce w kącie ()
  • Odpowiedz
@Yuuko: Jest różnica. Wolny ogień, wolno płynie rzeczka, pierdoły.
Tak, czy inaczej - powodzenia w przygotowaniu pysznego rosołku. Jak już schylasz się ku wersji domowej - warto zabezpieczyć się w domowy makaron.
  • Odpowiedz
  • 2
@Morituria: Bąbelki sobie bulkają spokojnie ( ͡º ͜ʖ͡º)

Robieniem własnego makaronu musiałabym sie jeszcze zainteresować. Sama makaronu do rosołu nie jem, albo biorę go bardzo mało. Nie jestem chyba fanką jego smaku, a przynajmniej kupnego.
Zawsze wole sobie pokroić w kostkę pierś z kury i nałożyć zamiast makaronu.
  • Odpowiedz
@Yuuko: propsy za wołowinę (), ja nie pamiętam kiedy dobry rosół jadłem ostatnio :(

PW włączasz w ustawieniach, szukaj prywatne wiadomości, otrzymuj od wszystkich.
  • Odpowiedz
@Yuuko: 10 godzin to chyba nie ma potrzeby :) ja zwykle gotuję 6-7h i wychodzi świetny. Taki pro tip który gdzieś kiedyś usłyszałem i stosuję bo wydaje się działać, to żeby solić dopiero na sam koniec. Wtedy nie mętnieje.
Powodzenia! Nie ma lepszej zupy niż długo gotowany rosół :) takiego mi smaka narobiłaś, że jutro też sobie ugotuję :D
  • Odpowiedz
@Yuuko: zaciekawiła mnie ta kura... Spiekasz ją tylko szybko z zewnątrz wysoką temperaturą i dodajesz do gara, czy pieczesz na gotowo, tak jakbyś miała podać ją do ziemniaków i wtedy dopiero do gara?
  • Odpowiedz