Wpis z mikrobloga

@johny-kalesonny: To nie stereotyp, tylko świnto prawda. Zagrożenie ubóstwem w przypadku rodzin z liczbą dzieci większą niż troje jest bardzo wysokie, przynajmniej w Polsce. Dużo wyższe niż rodzin z jednym lub dwojgiem dzieci.
  • Odpowiedz
@Sh1eldeR: jasne, lepiej aby mnożyli się ci bogaci i zajebiści i mieli góra 1 dziecko....po 50 latach okaże się, że to jedno dziecko to za mało i naród skurczy się o 15mln ludzi....no ale będą to wychuchane dzieci wykształciuchów i ludzi porządnych a nei jakiejś biedoty.....fak lodzik....ile to wielkich ludzi wychowało się ubogich rodzinach...żadnego dziecka nie należy skreślać od razu...nie mówię aby się płodzić na potęgę.....chociaż patrząc na arabów to
  • Odpowiedz
Lepiej, żeby ludzie słabo radzący sobie w życiu, o niskich dochodach, niskim IQ, żyjący z zasiłków etc. etc. się NIE rozmnażali, lub choć przynajmniej by robili to jak najmniej. Po kiego grzyba tacy w społeczeństwie? Szanse na to, że z takich gówniaków wyrośnie coś dobrego -- a nie kolejne pokolenie zasiłkowych patusów -- są dużo niższe niż u normalnych rodzin.

@Sh1eldeR: Ja pier@$#$#, zajechało eugeniką na kilometr. Kolejny mądry, który
  • Odpowiedz
@szarymietekzielonka:
Nie czytasz uwaznie tego co pisze, "odpowiadasz" mi zupelnie ignorujac to, co napisalem, czy po prostu jestes za glupi zeby zrozumiec te jakze skomplikowane teksty?

Np. ten, ktory powtarzalem tu wielokrotnie: ze ubostwo =/= patologia?

Bogatym 500+ nie zrobi wielkiej roznicy. Tym, co uczciwie pracuja, ale nie za wielkie pieniadze -- zrobi. Ale oni przeciez patologiczni nie sa. Nie kazdy moze zarabiac kilka srednich krajowych.
  • Odpowiedz
@zetisdead:
A niech Ci zalatuje czymkolwiek. J---e mnie to :)

Jak chca sie rozmnazac, niech sie rozmnazaja i w ogole robia co chca. Ale niech nie robia krzywdy innym i nie wyciagaja raczek, bo zycie zrobic bylo latwo, a utrzymac to juz nie umiejo.

Btw: nie zgadzasz sie z tym, co napisalem? Tj. uwazasz, ze dzieci patologicznych rodzin nie maja wyzszych szans na kontynuacje patologii w porownaniu do dzieci w
  • Odpowiedz
Btw: nie zgadzasz sie z tym, co napisalem? Tj. uwazasz, ze dzieci patologicznych rodzin nie maja wyzszych szans na kontynuacje patologii w porownaniu do dzieci w rodzinach normalnych?

@Sh1eldeR: niech życie to zweryfikuje a nie jakiś poj@#, któremu się wydaje że ma kody do życia i powinien decydować kto może się rozmnażać.
  • Odpowiedz
Z drugiej strony, co ludzkości dali Rockefellerowie itp. rodzinne klany dysponujące miliardami dolarów na wychowanie swoich dzieci? Czyżby nic? (Poza wspieraniem finansowym fundacji).

@surlin:

Rockefeller zrewolucjonizowal przemysl paliwowy dzieki czemu byl duzo bardziej dostepny i tanszy dla ludzi. Nie chce sie teraz licytowac kto jest bardziej, a kto mniej wazny, ale to ludzie, ktorzy wpadli na swietny pomysl i przy tym zarobili miliardy sprawiaja, ze chociazby mozemy sobie pisac teraz w
  • Odpowiedz
A inni miliarderzy? Bill Gates? Steve Jobs? Elon Musk? Jeff Bezos?

@Sh1eldeR: Wypisałeś osoby które właśnie dorobiły się majątków - nie zawsze pochodzące zresztą z bogatych rodzin.
Steve Jobs był... adoptowany wszystko co dostał od biologicznych rodziców skwitował krótko: "zapas nasienia i kontener na komórkę jajową".

Śmiem twierdzić, że ich wnuki, po odziedziczeniu majątków zrobią dla ludzkości tyle samo co rodziny innych miliarderów
  • Odpowiedz
Mam mieszane uczucia przy takich wpisach, z jednej strony zgadzam się, że ludzie nie będący w stanie zapewnić dzieciom odpowiednich warunków życiowych nie powinni się rozmnażać ale z drugiej strony nie mogę powiedzieć "hehe racja cumple" i pójść z nurtem skoro tutejsi nadludzie najbardziej o tym krzyczący sami się do tego zaliczają.
  • Odpowiedz
taki a nie inny obrazek, przedstawienie wielodzietnej rodziny jako ubogiej jest przez kogoś zamierzone.... no i jeszcze to jedno dziecko wystrojonej paniusi....
  • Odpowiedz