Aktywne Wpisy

Czerwone_Stringi +97
EJ ale nie wszyscy #psiarze są nie fajni
źródło: 548279514_1240594928084017_1690626362065847767_n
Pobierz
ChlopoRobotnik2137 +101
Kupiłem sobie pyszna pitce za 3€ kawałek i ledwo co zdążyłem wyjść z knajpy i nagle mewa , lecąca nie wiadomo skąd , wyrwała mi pitce z ręki ( ͡° ʖ̯ ͡°) . A ja stanąłem w bezruchu bo nie wiedziałem co się dzieje, aż mi się świeczki w oczach zrobiły ( ಠ_ಠ) Jakis chłop zaczął gonić mewę , nie wiem, myślał ze dalej zjem
źródło: image_picker_E3CCD3F8-AAFE-456A-AF0B-46F5689DF68B-48583-000005195BB3944C
Pobierz

źródło: comment_t7cVzUNEdj6iyLpIoz9R9mEf7d7kg9rb.jpg
Pobierz@badtek: No, a jak jeszcze pracują i zarabiają więcej jak średnią krajowa, to dopiero patologia, nie?
@OldFuckinPyroRex: niekoniecznie, zależy ile zdrowia go to kosztuje i czy korzysta z zycia. Ale życie dla samych pieniedzy i kariery, to patologia.
@badtek: No pewnie, że tak!
Jedyne normalne to takie z używanym golfem, czwórką dzieciaków w trzypokojowym mieszkaniu skredytowanym na 30 lat w 30 letniej wielkiej płycie i dywan na ścianie xD
@OldFuckinPyroRex: nie widze w tym niczego złego, 20-30 lat temu wiele rodzin tak żyło. Normalna sprawa. Tak było od pokoleń. Tobie może odpowiada bycie eunuchem, ale to nie jest normalna sprawa.
@badtek: Jak dla kogoś sześć osób na trzech pokojach to coś normalnego, to nie mam więcej pytań.
@badtek: Przez wiele pokoleń przodkowie przygniatającej większości Polaków byli chłopami pańszczyźnianymi zależnymi osobiście od swoich panów. Na szczęście, świat idzie do przodu.
@badtek: Ciekawostka: sodomia była dosyć powszechna w dawnej Polsce, bo to był jedyny pewny środek anty.
@OldFuckinPyroRex: a oni akurat byli z próbówki, czy importowani? Myślisz, że wielcy ludzie, którzy tworzyli postep, byli jedynakami?
@OldFuckinPyroRex: to masz ode mnie też ciekawostkę o panu Steve Jobs:
Jego ojciec Abdul Fattah Jandali (Abdulfattah John Jandali[3]) urodził się w syryjskim mieście Hims. Studiował na Uniwersytecie Amerykańskim w Bejrucie, następnie wyjechał do Stanów Zjednoczonych, aby kontynuować naukę. Tam poznał Joanne Carole Schieble[4]. W 1955 roku urodził się Steve, który wkrótce po urodzeniu został
@badtek: Może nie zawsze, ale jest większa szansa na wybicie się kogoś, kogo rodzice mieli dość oleju w głowie by nie mieć więcej dzieci, niż ich na to stać.
Dokonanie czegokolwiek wymaga tez więcej wysiłku, niż spłodzenie kolejnego dzieciaka i robota po osiem ogdzin dziennie.
@badtek: Ależ mam prawidłowy. Rodziny z więcej jak dwoma-trzema dziećmi zazwyczaj nie stać na zainwestowanie w ich edukację.
@OldFuckinPyroRex: a do tego, narzędzia i materiały są o wiele bardziej dostępne, niż 30 lat temu. Podróżowanie tańsze i łatwiejsze...
@badtek: No bo przecież to patologia, jakieś tam kształcenie się ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@OldFuckinPyroRex: no to już nie wiem do czego zmierzasz. Że co, że lepiej mieć mniej dzieci, bo po studiach łatwiej im bedzie zdobyć doświadczenie zawodowe? Być może masz jakieś kolejne skrzywienie, bo akurat w medycynie i prawie ważne są kontakty, zatem łatwiej ustawić 1-2 dzieci, niż 3. Ale to jest
@OldFuckinPyroRex: W zasadzie wszyscy, sa 2 polonistki co jedna pracuje w obsludze klienta a druga jest w zakonie
@OldFuckinPyroRex: na niektóych kierunkach (ekonomia, informatyka, studia techniczne) wiekszość zdobywa doświadczenie pracując po 3 roku
@badtek: No i fajnie, ale co z tego? Żeby być np. panem prokuratorem to musisz kolejno ukończyć studia magisterskie z prawa, ukończyć aplikację ogólną, ukończyć aplikację prokuratorską, zdać egzamin prokuratorski i wtedy MOŻE zostaniesz panem prokuratorem. Czy całe studia siedziałeś na dupie, czy pracowałeś to nie ma w tym wypadku znaczenia. Żeby być panem adwokatem
Za ladny dzien na takie ględzenie, spadam motorem nad zalew, może coś w końcu złowie.