Aktywne Wpisy
nad__czlowiek +20
#programista15k #programista25k #pracbaza #pracait #kryzysit #korposwiat #finanse #zarobki #pieniazki #inwestycje #gielda #logikaniebieskichpaskow #logikarozowychpaskow
Ciężko mi naprawdę uwierzyć w to, że średnia krajowa to raptem 6k netto a mediana 5000zł na rekę
Rozmawiałem ostatnio z moimi znajomymi i rodziną, wszyscy mają ok 25-35 lat i tak zarabiają:
- szeregowa senior
Ciężko mi naprawdę uwierzyć w to, że średnia krajowa to raptem 6k netto a mediana 5000zł na rekę
Rozmawiałem ostatnio z moimi znajomymi i rodziną, wszyscy mają ok 25-35 lat i tak zarabiają:
- szeregowa senior
WykopX +570
#afera TL;DR Wykop łamie regulamin wykopu i wykopuje na główną #ama OVH z 4-letnich fake-kont. Pytania w AMA zadawane przez fake-konta z ostatnią aktywnością w 2020.
Zauważyłem ciekawą rzecz - AMA z pracownikiem OVHcloud (aktualnie ledwo 40 wykopów i jest już wykopane na głównej) wykopały 4-letnie i 3-letnie konta bez ŻADNEJ aktywności od 2020 roku.
Pytania zadawane w AMA - dziwnym przypadkiem od kont, których ostatnia aktywność była 4
Zauważyłem ciekawą rzecz - AMA z pracownikiem OVHcloud (aktualnie ledwo 40 wykopów i jest już wykopane na głównej) wykopały 4-letnie i 3-letnie konta bez ŻADNEJ aktywności od 2020 roku.
Pytania zadawane w AMA - dziwnym przypadkiem od kont, których ostatnia aktywność była 4
Ponieśli ryzyko teraz muszą ponieść konsekwencje.
@JakisTakiNick: chyba właśnie o te spready chodzi, z tego co pamiętam banki przez dłuższy czas nie przyjmowały rat we frankach, tylko w złotówkach na dodatek przeliczane po swoim własnym kursie
@piotrow:
Masz link do jednego z banków, jeżeli tylko bankom w tej sprawie wierzysz:
http://media.mbank.pl/pr/283522/mbank-zaprzestanie-przyjmowania-wnioskow-o-kredyty-w-walucie
Nie jest lekko przekonać ludzi skutecznie zatrutych bankową dezinformacją.
Masz link do jednego z banków, jeżeli tylko bankom w tej sprawie wierzysz:
Praworządność frankowiczów jest doprawdy ujmująca.
Tylko hm... gdzie była ta praworządność, kiedy podpisywali umowy? Albo dlaczego nie protestowali wkrótce po
Pisze o tym Samcik z którym w tym przypadku mogę się zgodzić.
Wyrok SOKiK, który kwestionuje zasady naliczania spreadu przez mBank, nie sprawia, że bank sam zacznie zwracać klientom nadpłaty wynikające z tego, że wypłacił kredyt
Trzeba mieć niezły tupet i zupełny brak przyzwoitości żeby:
- będąc w pełni władz umysłowych, świadomie zagrać w "kredytową ruletkę" z frankiem
- cisnąć z frajerów którzy "przepłacają", bo wzięli kredyt w złotych, a przede wszystkim wzięli kredyt z ratą na jaką ich było stać
- zapałać oburzeniem, bo kurs nagle skoczył - Grażyna jak to tak?! Miał spadać! Pakuj golfa, jedziemy
o jakiej kradzieży ty mówisz, przecież wszystko było w umowach?
Po pierwsze - nie można wpisywać do umów zapisów niezgodnych z prawem. Po drugie nie można oszukiwać klienta, że się kupuje/sprzedaje waluty podczas kiedy się ich nie nawet nie posiada - nie wolno okradać klienta nakładając za to dodatkowe opłaty.
Zacznij od zrozumienia wyrazenia spred.
Ty tak na powaznie ? Czy tak sobie dla atencji napisales?
Idąc do banku, ci ludzie nie myśleli że zakładają sobie pętle na szyje. Ufali bankom. Czasy były jakie były. Wszyscy trąbili że już za chwileczkę wchodzimy do strefy Euro, że złotówka jest mocna, że