Wpis z mikrobloga

@Radeg90: Chociażby po to, że wykop jest na muszce lewaków i jak coś napiszesz sprzecznego z ich ideologią (np. jak nie lubisz "imigrantów") to potrafią pozew przeciwko tobie założyć
  • Odpowiedz
@Radeg90: Oczywiście nie wnikam czy jest to słuszne czy nie, ale napiszesz post na stronie ze śmiesznymi obrazkami, potem twoje dane osobowe latają po necie i musisz skarżyć lewaków o złamanie prawa, które mają w dupie
  • Odpowiedz
@fervi: Po co mi serwer pośredniczący, mogę użyć nawet całego łańcucha proxy, no i? Jeśli logujesz się raz z tor'a a raz bez żadnych pośredników i tuneli (vpn) to nic nie zyskasz, bo w razie inby właściciel konta, którego udało się ustalić będzie miał w pierwszej kolejności wizytę. Nie mówię o korzystaniu z konta tylko i wyłącznie przez "bezpieczne" tunelowanie.
  • Odpowiedz
@przepelnieniebuforu: ja mówię o wykopie, ogólnie jak chcesz się zalogować z TORa na konto to jest kod blokujący to. Ale jak dodatkowo użyjesz Proxy na końcu, to już możesz się zalogować i korzystać z konta
  • Odpowiedz
@przepelnieniebuforu: @Jofrik: trzeba wiedzieć jak się zabezpieczać, bo są na chwilę obecną sposoby gwarantujące 99% (100 nigdy niema) bezpieczeństwa, prywatne ruskie vpn'y, proxy, sockety, dnsy, ipv4/6 do tego zmiana adresu mac i tails na publicznym wifi albo sąsiada, wtedy nie mamy o czym rozmawiać
  • Odpowiedz
@funkcja_dzeta: Zamiast powtarzać mityczne slogany o 99% bezpieczeństwa, ruskich vpnach (jakiś kult w "polskim darknecie" czy co?), rzucając parę nazw protokołów, podaj konkretne przykłady. Zmiana adresu MAC nie jest kluczowa, zapoznaj się z modelem OSI i TCP, zobacz do czego podczas enkapsulacji i routowania jest używany (arp). Nie wyjdzie poza Twoją bramę. Możesz sobie zmienić, bo to tylko jedno polecenie, ale niewiele to da. Jeśli dojdą do AP z którego
  • Odpowiedz