Wpis z mikrobloga

Rozpoczynam projekt aplikacji webowej składającej się z Backend (CMS) i Frontend (to bardziej rozbudowana strona z różnymi funkcjonalnościami) No i zastanawiam się którą technologię wybrać. Czy może to być 1) SpringBoot + AngularJS (lub inny framework JS) czy 2) Symfony3 lub Laravel ;) Nie wiem czy zaciąganie do tej aplikacji technologi SpringBoot+AngularJS to nie jest strzelanie z armaty do muchy. Z drugiej strony bardzo mnie ciągnie do tej technologi, a że projekt będę wykonywał praktycznie sam i mam czas na pracę to w sumie czemu nie ;) Co o tym sądzicie? #java #spring #angularjs #webdev
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@coskoduje: Spring boot jest dokładnie przeciwieństwem "strzelania z armaty do muchy" - jeśli chcesz, możesz za pomocą dosłownie kilku linii kodu wystawić endpoint RESTowy z dostępem do bazy danych, uwierzytelnianiem i pełnym logowaniem. Z kolei możesz też w pełni konfigurować wszystkie warstwy Twojej aplikacji, dodawać nasłuchiwanie zdarzeń aplikacji, filtry HTTP czy nawet działanie w środowisku rozproszonym z automatycznym service-discovery, client-side load balancingiem czy rozproszoną konfiguracją.
IMHO Spring Boot jest bardzo
  • Odpowiedz
To jest właśnie zaleta o której pisałem - żeby zbudować prostą apkę, wystarczy przeklikać trzy piętnastominutowe tutoriale na spring.io, resztę można robić inkrementacyjnie. Jest też bardzo dobry wpis na blogu springa o tworzeniu single-page web application z użyciem Spring Boot + Angular JS. Dostępność materiałów treningowych jest kolejnym plusem tych technologii.
  • Odpowiedz
@coskoduje: Mam coś dla Ciebie! ( ͡° ͜ʖ ͡°) Zobacz sobie jhipstera http://jhipster.github.io/
Fajny stack technologiczny, duzo rzeczy mozesz wygenerowac jak w symfony przez doctrine. Od strzala dostajesz autoryzacje, autentykacje, mozna wygenerowac cruda i mase innych rzeczy.

Zrob sobie na tym chociaz jakiego malego bloga z 3-4 encjami i zobacz czy Ci sie spodoba. Bedziesz mial porownanie do symfony2, przy czym jhipster wydaje sie szybszy i
  • Odpowiedz