Wpis z mikrobloga

Mirki jaki jest przeciętny koszt netto wykonania strony internetowej dla nowo powstającej działalności gospodarczej (w istocie chodzi o stronę - wizytówkę, bez zbędnego contentu).

#web #www #webdesign #webdev
  • 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Verbatino: Nawet nie chce mi się komentować Twojego wpisu, ale to muszę:

"Po trzecie ograniczona ilość developerów będzie chciała w nich grzebać."

Jak masz CMS-a postawionego na popularnym frameworku to poprawki będą tańsze niż w wordpressie i więcej developerów będzie chciało w tym "grzebać".

Polska mentalność. mało wiem ale wypowiem się.
  • Odpowiedz
@gosolution: Idąc twoim tokiem rozumowania jest więcej developerów, którzy znają laravel, symfony, phalcon, yii, codeigniter, cake, zend i będą chcieli grzebać w zrobionym przez kogoś systemie, aniżeli tych którzy ogarniają znane CMS-y... i jeszcze dodatkowo będą pracowali za mniejsze pieniądze ( ͡° ͜ʖ ͡°)
No cóż... nie będę się kłócił... widocznie żyjesz w innym świecie niż ja...( ͡° ͜ʖ ͡°)
Powodzenia
  • Odpowiedz
mógłby mnie ktoś wtajemniczyć jakie są średnie miesięczne koszty hostingu, domeny (np. nazwisko.pl) oraz poczty (póki co 1 skrzynka do 5-10 gb)? Interesuje mnie zwyczajnie zlecenie usługi "pod klucz" wymagające ode mnie przekazania contentu i zapłaty faktury VAT
  • Odpowiedz
@booyaka88: Koszt domeny .pl na start od 0 do 30 zł w zależności od firmy (zazwyczaj koło 10-15 zł)
Przedłużenie domeny 40 zł do 100zł (zazwyczaj koło 50 zł).
Hosting + poczta ok. 100-150 zł na rok (przy założeniu, że będziesz miał niewielką stronkę o której wspomniałeś).
Solidny wykonawca strony załatwi wszystko za Ciebie...tylko trzeba sobie tego dopilnować tak jak wspominałem w poprzednim wpisie...
  • Odpowiedz