Wpis z mikrobloga

Mirki jaki jest przeciętny koszt netto wykonania strony internetowej dla nowo powstającej działalności gospodarczej (w istocie chodzi o stronę - wizytówkę, bez zbędnego contentu).

#web #www #webdesign #webdev
  • 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@booyaka88: nie szczędź cebulionów, raz zainwestujesz więcej w naprawdę dobrą stronę to będziesz miał spokój, a tak jak zlecisz byle komu to potem obudzisz się po kilku miesiącach z samymi problemami i będziesz musiał znowu robić stronę :)
  • Odpowiedz
znajoma dała mi ofertę:
7. strona internetowa w technologi RWD dostosowana do mobile - oferta, kontakt, mapa google, formularz, blog prawny (projekt, programowanie) - 1900,00 zł netto
- stąd pytanie, czy to uczciwa oferta, czy też chce mnie naciągnąć
  • Odpowiedz
@booyaka88: do 1500 netto powinieneś zbić, zależy jeszcze czy jakiś CMS tam jest, czy zrobione jak trzeba, czy zoptymalizowane pod wyszukiwarki, czy są dane strukturalne itd. - chcesz to mogę na priv podesłać przykładowe realizacje, przy których miałem okazję współpracować z orientacyjnymi cenami całości
  • Odpowiedz
@booyaka88: zapytaj się tej znajomej czy będzie indywidualny projekt graficzny czy będzie to oparte o jakiś gotowy szablon i tylko dostosowane pod Ciebie. Generalnie w 2000 zł znajdziesz osobę która wykona Ci projekt graficzny od podstaw i podepnie pod jakiegoś Wordpressa.
  • Odpowiedz
@booyaka88: spokojnie zrobię taką stronę:

"strona internetowa w technologi RWD dostosowana do mobile - oferta, kontakt, mapa google, formularz, blog prawny (projekt, programowanie)"

za 1350 zł netto i będziesz bardzo zadowolony.

+ ze swojej strony autorski CMS(możliwość zmiany treści na stronie). Gwarancja 24 miesiące.
  • Odpowiedz
7. strona internetowa w technologi RWD dostosowana do mobile - oferta, kontakt, mapa google, formularz, blog prawny (projekt, programowanie) - 1900,00 zł netto

@booyaka88: dobra oferta. Jakbyś jednak dalej kogoś szukał to odezwij się, na początku sierpnia czy kiedy tam będziesz z tym ruszał, na PW to Ci podeślę też jakąś ofertę już konkretnie pod Twoje wymagania.
  • Odpowiedz
@booyaka88: To ja pozwolę sobie dodać byś przy ewentualnym zleceniu pamiętał o takich rzeczach jak domena, hosting, poczta oraz przekazanie praw do modyfikacji... Jest wiele firm na rynku, które bazują na niewiedzy klienta i po fakcie okazuje się, że oferta obejmowała tylko przygotowanie strony, a klienci zazwyczaj oczekują kompleksowej usługi - bo przecież się na tym nie znają. Po wszystkim trzeba płacić za usługi dodatkowe.
Dodatkowo, doradzałbym trzymać się z
  • Odpowiedz