Wpis z mikrobloga

@onionspirit: bez insidera, stabilnie (choć nie umywa się do 8.1, gdzie wszystko było jak w zegarku). Bateria wyraźnie słabsza, w moim przypadku - max 2 dni, podejrzewam, że na 8.1 wyciągnąłbym na luzie pół może nawet do dnia więcej. Aplikacje - trudno mi się wypowiadać, bo nie korzystam ze zbyt wielu, ale nie czuję spadku wydajności.
  • Odpowiedz
@onionspirit: zalety - to większa możliwość personalizacji, zarówno wizualnej jak i uprawnień aplikacji, gdzie możemy zarządzać kilkunastoma uprawnieniami w stosunku do każdej appki oddzielnie. W dziesiątce są lepiej ogarnięte powiadomienia i skróty w górnym menu (jak zwał tak zwał). Denerwują mnie te małe przyciski (on/off) i to, że aplikacje nie uaktualniają się same (trzeba ręcznie sprawdzać aktualizacje w sklepie). Jest coraz więcej aplikacji uniwersalnych, co daje ewidentnie na plus. Kilka
  • Odpowiedz
@onionspirit: Najważniejszą (dla mnie) zaletą jest Word Office, który znacznie lepiej niż stary (są tabele, formatowanie). Jeszcze w mojej #lumia535 polepszył się dźwięk, ale na 640 raczej dźwięk był dobry i na 8.1.

Wady są takie, że przyciski i literki są mniejsze. Bateria... ciężko zdecydować, niby trochę gorzej niż było, ale nie znacznie. O, znalazłem określenie - «w porównywalnym stopniu».
  • Odpowiedz