Wpis z mikrobloga

@tell_me_more: taguj #propaganda. Nie wiem jak często bywasz na Węgrzech - ja co kilka miesięcy. Mam tam całkiem reprezentatywną grupę znajomych, bo i średniaków pracujących w korpo, rzemieślników z małych miejscowości, a nawet dwa pokolenia artystów, którzy stawiają po kilka chat trochę z nudów. Owszem, niektórzy narzekają jak autor tych wypocin, ale większość popiera Orbana. Z resztą - popatrz na wyniki wyborów i sondaży. Ładnie potwierdzą wszystko
  • Odpowiedz
@tell_me_more: @adamgtx: też pierwsze co mi przyszło na myśl, że koleś nieźle wyrywa z kontekstu tak by fakty pasowały z jego przemyśleniami.
co do polityki - główna opozycyjna partia jest w sondażach na drugim miejscu. dużo ludzi twierdzi, że dziś polityka jest bardziej zeżarta korupcją jak za czasów rządów dzisiejszej opozycji. Partia Orbana wygrywa kolejne wybory jednak z każdymi kolejnymi wyborami topnieje jej poparcie.
  • Odpowiedz
@adamgtx: spada poparcie, opozycji rośnie. w ostatnich wyborach zmienili zasady głosowania dzięki czemu uzyskali jeszcze w miarę dużo mandatów. podzielili również "pomysłowo" okręgi wyborcze w stolicy dzięki czemu udało im się zneutralizować spore grupy sympatyzujące z opozycyjnym kandydatem na burmistrza.
no i właśnie sama opozycja też jest rozdrobniona ale zaczyna się to zmieniać
  • Odpowiedz