@ledniowski99, a tak serio teraz, to pisanie komunikatora w stylu GG w Pascalu to naprawdę 'powodzenia'. Jeśli to musisz zrobić to współczuje, jeśli masz zamiar to robić tylko dlatego że chcesz to lepiej weź się za C++ czy coś...
@adrian622: robię bo muszę... nie mam wyboru języka programowania
@RedW: znalazłem wskazówki i muszę się za to zabrać tylko pytam może któryś wykopowicz miał taki projekt na studiach i ma gdzieś w swoich zbiorach podobny projekt
@ledniowski99: Kod źródłowy też mam, znalazłem na płytce :), to jest komunikator typu klient-serwer, odpalasz odzielna aplikacje jako serwer a odzielne jako komunikatory które sie z nim łączą, lata po tcp/ip i wykorzystuje sockety
http://www.speedyshare.com/VgBZw/komunikator-w-Delphi.exe heh ale może żywcem wszystkiego nie kopiuj bo jeszcze ktoś wpadnie na podobny sposób, ja bym na twoim miejscu zrobił po swojemu, bo ta aplikacja biednie wygląda, np ui sie nie skaluje i wygląda jak z czasów win95 :D
Idiotom cieszącym się z potencjalnej wygranej Trumpa przypominam, że Trump chce wyprowadzić USA z NATO. Więc zastanówcie się 3 razy zanim coś głupiego napiszecie znowu. #usa #trump #wybory #swiat
#!$%@? czasy że dochodzi do zamachu na prezydenta USA i pierwsze co to ludzie myślą że to USTAWKA xd troche to świadczy o głupocie ale też pokazuje jak ten oszukańczy swiat sprawia że ludzie już w nic nie wierzą #usa #trump
#programowanie #studbaza #pascal #delphi
Komentarz usunięty przez moderatora
@RedW: ta nie wiem dlaczego ale mamy pascala.
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
No komunikator przez sieć lokalną coś w stylu gg.
@RedW: znalazłem wskazówki i muszę się za to zabrać tylko pytam może któryś wykopowicz miał taki projekt na studiach i ma gdzieś w swoich zbiorach podobny projekt
a raczej prędzej wątpie żeby ktoś taki projekt miał
Ja nie pamiętam co tydzień temu w gazecie czytałem... a ty... SZACUN!