Wpis z mikrobloga

@sorhu: Dlaczego niby? Prawda prawdziwa, ale warto zauważyć, że to post z 2012. Nie dość, że samo php się rozwija to już nikt praktycznie nie pisze w gołym php. Używając dobrych wzorców i bibliotek/frameworków można pisać dobry jakościowo kod.
I jedna rzecz którą cały czas powtarzam. Nie ma złych i dobrych języków. Są tylko gówniani programiści.
  • Odpowiedz
@wodzik:

Do not tell me that “good developers can write good code in any language”, or bad developers blah blah. That doesn’t mean anything. A good carpenter can drive in a nail with either a rock or a hammer, but how many carpenters do you see bashing stuff with rocks? Part of what makes a good developer is the ability to choose the tools that work best.

• Odpowiedz
Pitolenie. Równie dobrze można się dopierdzielać do pythona, jsa i w sumie każdy język ma wady i zalety. A mówienie, że php jest #!$%@? i pisząc w nim będziemy pisać gorszy kod tylko dlatego, że ma nazewnictwo częsci funkcji z czasów unixa albo operator porównania może dla nowego programisty działać nie do końća zrozumiale to bzdura.
No i ten fragment:

but how many carpenters do you see bashing stuff with rocks?

W
  • Odpowiedz
@VR46: no super, no to ja podałem ci g2a i co w związku z tym ? dla mnie takie pisanie stron nie wiem co ma do rzeczy, oba rozwiązania są stabilne i działają, phalcon jak najbardziej nadaje się produkcyjnie, ba jest bardziej stabilny, pożera mniej zasobów i cpu, dzięki czemu mniejsze koszty utrzymania stron niż na symfony(mniej więcej w praktyce wyjdzie 2x taniej co najmniej)
  • Odpowiedz
@VR46: ale co ma jego komentarz do wyboru frameworka ? przeciez ja nie kręcę gównoburzy bo php jest gównem xD po prostu piszę że symfony dla mnie jest kiepskim wyborem bo jest ocięzałym bydlem, a to że jest najczęściej wykorzystywany no to cóż, nic na to nie poradzę, to że coś jest wykorzystywane przez masę ludzi nie znaczy że jest dobre
  • Odpowiedz