Wpis z mikrobloga

@Jin: Dokładnie, tylko mój problem z muscle carami polega na tym, że z zewnątrz podobają mi się bardzo, a wnętrze to bym wyje**ł całe i wstawił jakieś z dzisiejszych czasów ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Lunder:
Jak dla mnie te wnętrza to niewielki problem, pomimo braku funkcjonalności, bo 7,5l. robi tyle hałasu, że nie wytrzymałbym wewnątrz dłużej niż pół godziny.
  • Odpowiedz
@Frality: Pasuje do amerykańskiego klimatu. W Polsce to bardzo szpanerskie auto i oderwane od rzeczywistości. Wolałbym Mercedesa C63 AMG :D Ale to i tak w weekend pośmigać niż na co dzień.
  • Odpowiedz
  • 0
@programuje_dla_hajsu: od końca lat 50 auta tej klasy w USA miały na wyposażeniu: ABS, klimatyzację, automatyczną skrzynię biegów i masę innych rozwiązań, które dla Polaka kupującego w salonie nowy samochód stały się standardem dopiero jakieś 10 lat temu. A jak byś tym nawet w Zaporożca z-----ł to myślę, że masz spore szanse.
  • Odpowiedz
  • 1
@bocznica: Mustang to kompletny niewypał moim zdaniem ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Te wersje od Shelby jeszcze jakoś... ale ford popsuł wszystko.
Jeszcze wersja Mach 1 dawała radę, ale to teraz unikat.
  • Odpowiedz
@Frality: też się niesamowicie jaram tymi klasycznymi muscle car-ami, ale odkąd miałem okazję pośmigać kilka dni nowym autem o wartości około 150% mojego mieszkania, to mi się priorytety zmieniły :)
Komfort i ilość systemów/gadżetów w aucie premium w połączeniu z dynamiką jazdy (suv >400 koni) sprawia, że się poczułem jak w promie kosmicznym w porównaniu do mojego auta.

@L-Dogg: czemu niewypał twoim zdaniem? Wizualnie? To w założeniu było
  • Odpowiedz
@Frality: mi ostatnio jakiś geniusz tłumaczył, że Mustang 2015/2016 to świetna zmiana designu. Ta cholera, jeszcze dalsze odejście od doskonałych linii oryginału to taki dobry pomysł...
  • Odpowiedz
@mcfreak: do d--y wyszło, bo odeszli od silnego nawiązania do oryginalnych Mustangów w stronę "typowego samochodu sportowego", jakich w sumie jest w cholerę.
Mustang ma wyglądać jak Mustang, a nie "iść z duchem czasu" i wyglądać jak "typowy samochód sportowy z roku 2015".

Co powinni byli zrobić? Jeszcze bardziej upodobnić model do oryginału, a poszli w kierunku dokładnie przeciwnym i odbierając część uroku "muscle car". Teraz to po prostu wóz
  • Odpowiedz
@Lunder: ale Mustang (jako Ford Mustang) to nie jest muscle car, tylko pony car :) typowym "muskułem" jest Shelby Mustang GT500 (który został zbudowany na bazie Forda Mustanga), Pontiac GTO czy Dodge Charger :)
  • Odpowiedz