Wpis z mikrobloga

#scifi #scifiart #unrealengine #3dsmax #grafika #grafika3d

Powoli się rozkręcam... ;) Ta scena jeszcze wymaga tekstur, normalmap i ogólnie bardziej złożonych shaderów.
Staram się na razie trzymać prostych materiałów i prostej geometrii. Resztę zrobią już potem shadery...
Docelowo cała scena będzie mieć jeszcze część główną (rdzeń), dookoła którego będą dochodzić promieniście te właśnie korytarze.
Kiedy skończę część 3d i teksturowanie, z całości będę składał krótki film!

Całość modeluję w 3D Studio Max a poszczególne elementy, światło i rendering, to już składam do kupy w potężnym UnrealEngine4. Naturalnie planuję kilka animowanych elementów typu światła, rozsuwane drzwi, ekrany, terminale itp...

Całość będzę wrzucał pod tagiem:
#spaceshipinterior
Syntax - #scifi #scifiart #unrealengine #3dsmax #grafika #grafika3d

Powoli się roz...

źródło: comment_pbTmx5YEROspy4pHWnbUvmF9lTNZHw98.jpg

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Sacramoni: To nie będzie gra. To będzie bardziej moje demo, które chcę mieć do portfolio, ponieważ chcę szukać pracy w gamedev, czy czymś pokrewnym.
Planuję zrobić po prostu krótki film, z przelotem kamery, otwierającymi się drzwiami i innymi animacjami "po drodze".
Na razie oczywiście po całej obecnej scenie można chodzić w czasie rzeczywistym ;)
  • Odpowiedz
@nunczaqo: Akurat niefortunne ustawienie kamery i stworzyła się taka iluzja. Akurat lampy ustawiły się w jednej linii i sprawiają wrażenie odcinania obrazu ;)
  • Odpowiedz
@Syntax: Na magisterke robię generator poziomów i miałem zamiar robić też coś w tych gustach.
Nie obrazisz się jak się trochę zainspiruję twoim designem? :D
Mam trochę własnych pomysłów, ale najlepiej mi się pracuje mając coś do porównania.
  • Odpowiedz
@Syntax: Właśnie ten u góry jest bardzo podobny do konceptu który mam, stąd będzie dobrym porównaniem.
No i dobry pomysł z ekranami komputerów na ścianach XD
  • Odpowiedz