Wpis z mikrobloga

Popijam sobie po jeździe rowerem białko Olimp - WHEY PROTEIN COMPLEX. Wszystko ok, ale smak czekoladowy jest mega słodki. Od tego cukru aż mnie skręca. Jaki inny smak/inne białko zamiast tego?
#silownia #mikrokoksy
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@rdza: efekt placebo ;) piję i wierzę, że mi w nogach przybywa ;)
a tak serio to czemu miałbym po trasach ~70km nie pić białka?
  • Odpowiedz
@recc: Chodzi o to, że po wysiłku fizycznym bardziej potrzebujesz uzupełnić energię. A optymalnym rozwiązaniem byłby gainer - połączenie białka i węglowodanów, albo osobno koktajl białkowy, osobno carbo. Dla lepszej regeneracji włókien mięśniowych i szybszego odtwarzania glikogenu mięśniowego. Na sklepie TO nam dobrze schodzi.
  • Odpowiedz
to jak inaczej?

@recc: Ach, rozumiem już, rok 2016 a mikrokosy dalej nie śpią po nocach bo katabolizm zżera mięśnie...( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@recc: też nie kumam po co te odżywki takie słodkie robią. Nawet te czysto proteinowe, które niby mają mieć bardzo niską zawartość cukru, to najebią jakiegoś słodzika i nie dość, że smakuje to obrzydliwie, to zdrowe przecież też nie jest.

Próbowałem już trochę różnych białek i jak na razie wygrywa u mnie Multipower Formula 80. Jest to mix różnych białek z przewagą długo-wchłanialnych. Dobrze syci, smakuje też. Nie jest aż
  • Odpowiedz
@zbierski9:
Proces technologiczny musi być powtarzalny, by produkt miał takie same cechy przez długi czas, a "grzybek kefirowy" daje różne rezultaty w czasie.

Namawiam na kupno grzybka i robienie samemu "kefiru" ze słodkiej śmietanki.

Ja na ogół nie wydziwiam, jem kiszonki, ser żółty prawdziwy i
  • Odpowiedz