Aktywne Wpisy

saviour +32
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Jakie macie najwcześniejsze wspomnienie, które jesteście w stanie przywołać?
Moje jest z przedszkola (3 lata). W ciągu dnia byłem przenoszony między grupami kilka razy. Był grudzień, na dworze było już ciemno. Do tej pory pamiętam, jak przyszedł odebrać mnie ojciec po kilku godzinach spóźnienia. Miał ku temu powód, matka tym bardziej nie mogła mnie odebrac. W płaczu zdejmowałem ostatni worek na buty w szatni - był czerwony w białe grochy.
Moje jest z przedszkola (3 lata). W ciągu dnia byłem przenoszony między grupami kilka razy. Był grudzień, na dworze było już ciemno. Do tej pory pamiętam, jak przyszedł odebrać mnie ojciec po kilku godzinach spóźnienia. Miał ku temu powód, matka tym bardziej nie mogła mnie odebrac. W płaczu zdejmowałem ostatni worek na buty w szatni - był czerwony w białe grochy.

Hej
Na początku chciałbym podkreślić, że nie jest alfą i omegą w tej dziedzinie
Aplikowałem ostatnio na staż z Javy, ponieważ chciałbym zobaczyć jak to jest pracować jako programista (albo udawać, że się nim jest ( ͡° ͜ʖ ͡°)). Dostałem do zrobienia zadanie:
Wszystko ładnie pięknie... Tylko z JEE to ja ledwo co servlety zacząłem przerabiać. Nie mam pojęcia z jakich technologii korzystać itd. Czy ktoś z Was mógłby mnie nakierować, na czym się skupić? Nie pogardzę pomocą merytoryczną na priv.
https://vaadin.com/docs/-/part/framework/tutorial.html
@Haseoh: Może tak być :D
Komentarz usunięty przez autora
@coolcooly22 będę próbował, przez okres stażu (3 miechy) mają dawać 20zł netto/h w pełnym wymiarze godzin, po 3 miesiącach legendarne "zależy od umiejętności" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
sam sie uczysz czy studia?
EDIT: czyli tak, jak pisze @farfocle_w_pepku :) Tyle, że zamiast Hibernate i bazy SQLowej zalecałbym np. mongoDB, bo się je łatwiej instaluje i używa (spring-jpa-mongodb).
UI zrobione w Vaadinie, projekt korzystał z bazy SQLite i Tomcata. Stary kod więc może nie być super piękny :)