Wpis z mikrobloga

@Alkreni: nie rozumiem pytania.
@chrupol: jak wyżej. Jest dość jasny, ale nie dawałem słodu jęczmiennego, który robi za kolor smakowo jest słodki, dość odczuwalnie, bardzo czuć miód gryczany (pozdrowienia i uściski dla teścia), słód żytni też trochę.
  • Odpowiedz
@sorasill: Też machałem ręcznie i piekłem w piekarniku przez kilka lat, ale z braku czasu kupiłem teraz sobie automat. I mam więcej czasu na wykop ;) i mniej sprzątania... ()
  • Odpowiedz
@farmerjanek: no u nas podobnie choć wcześniej nie piekłem - syn mi się urodził, z kolei w Krakowie za dobry chleb trzeba blachami sypnąć, dodatkowo ciężko znaleźć konkretną piekarnie.
  • Odpowiedz
@sorasill: Mnie dieta wyskoczyła z powodu choroby i dlatego musiałem zrezygnować ze standardowego pieczywa, a że talent do wypiekania jest, to się zaczęło. Mąkę kupuję z Orwity. W 7-mio kilowych woreczkach.
  • Odpowiedz
@sorasill: @farmerjanek: cieszę się, że znaleźliście swoje ulubione rozwiązanie :) witamy w #bojowkapiekarska
@chrupol: tam są jakieś owoce? Na moim jest masło, więc niewiele widać. Też nie ma słodu jęczmiennego jak mówiłem, więc chleb jaśniejszy od np. Czysto żytniego pełne ziarno.
@farmerjanek: ja kupuję z bacheldre Watermill i z shipton mill 16 lub 25 :)
  • Odpowiedz