Wpis z mikrobloga

jest taki popularny, nieśmieszny kanał na polskim yt - śmiechawa tv. Spoko, niech sobie żrą i żyją( ͡° ͜ʖ ͡°) Ale oni sprzedają gadżety z logiem Unreala - zastrzeżonym znakiem handlowym - jako swoje. https://smiechawatv.cupsell.pl/produkt/1316717-Czapka-U-Szwagra-.html
Podkablować ich do Epic? Zwyczajnie bym tego nie robił, ale to wykorzystanie logo jest uwłaczające dla marki Unreal.
tu ichni kanał: https://www.youtube.com/user/smiechawaTV

#unreal #unrealtournament #unrealengine #polakicebulaki
  • 64
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

To w swoim sklepie nie można sprzedawać produktów innych firm? Przecież ta czapka nie jest jakoś modyfikowana czy wyprodukowana przez smiechawe
  • Odpowiedz
@Erwass: na cupsell oni sami produkują towary (a raczej kupują bez logo i naszywają/drukują) więc jewt to bez prawne wykorsystanie logo - pod warunkiem że to faktycznie logo unreal, a wykorzystana czcionka nie jest legalnie dostępna
  • Odpowiedz
@Gruszka1992: przed dodaniem wpisu zapomniałem, że istnieje ktoś taki jak ty( ͡° ͜ʖ ͡°)
Nie zdecydowałem jeszcze co zrobić z tą sytuacją, ale widzę, że już nie muszę chyba nigdzie donosić( ͡º ͜ʖ͡º)

@wajdzik: no właśnie to na ich czapce jest lekko przerobione, ale i tak podchodzi pod naruszenie praw.
  • Odpowiedz
@sveg: niekoniecznie jest to naruszenie. Trzeba by zobaczyć w jakim zakresie jest ten znak zastrzeżony. To tylko litera U i nie ma możliwości zastrzec jej na wszystkie wykorzystania. Podobnie jak z nazwą orange i jej pomarańczowym kwadratem. Operatora drugiego o takiej nazwie nie zrobisz, ale pomarańcze na bazarze będsiesz mógł sprzedawać.
  • Odpowiedz
@sveg: ale po #!$%@? coś takiego robić, przecie te biedne szwagry nawet nie wiedzą co #!$%@?ą i co to za logo XD
niech sobie żyją w spokoju, ale jeśli koniecznie musicie przykonfidencić, bo rude odrosty o sobie przypominają, to współczuję XD
jak można mieć aż tak nudne życie, żeby donosić na dwóch sebków z podlasia, którzy ledwo nauczyli się posługiwać internetem (,)
  • Odpowiedz
@sveg: Zjeby bronią loga unreal, bo kilkanaście lat temu w to grali xD Rozbrajacie mnie coraz bardziej. Zajmijcie się swoim życiem. Pytałeś ich o te logo? Czy robisz im antyreklamę od tak? Może dogadali się z daną firmą?

Najlepiej najpierw kogoś zwyzywać, potem dopiero myśleć.
  • Odpowiedz
@Qontrol: przecież nikogo nie zwyzywałem, zapytałem się mirków z tagów unrealowskich o opinię (bo cenię sobie markę Unreal). A że się taka dyskusja rozpętała i gruszkę zawołali, to już jest poza moją kontrolą.
  • Odpowiedz
@sveg: Jeden koleś ma chyba 48lat, drugi minimum ponad 30. Z grami wideo mogą mieć tyle wspólnego co ja z Kardaszianką. Lepiej do nich najpierw napisać, czy zdają sobie sprawę z tego co robią. Że KTOŚ może ich podać o prawa autorskie. KTOŚ kto ma w tym interes, a nie Internetowy Szeryf. Bo kiedyś pół roku pograł w Unreala Turnament, i to jedna z części co pamięta z dzieciństwa. By były marki internetu, pewno korzystali byście z BMW.

A piszę do Ciebie, bo ubodło mnie zdanie. Że bardziej cenisz sentyment do firmy która wyprodukowała Ci grę, od tego że możesz komuś narobić niesamowitych problemów.

Lepiej chyba napisać do nich na fejsie, YT czy innej możliwości kontaktu. Czy zdają sobię z tego sprawę, a nie tworzyć nagonki na
  • Odpowiedz