Jestem nałogowym palaczem od ~10 lat. Jak zapalam papierosa, zawsze sprawdzam, czy czasem nikt za mną nie idzie. Jak już ktoś pojawi się na godzinie szóstej, grzecznie puszczam przodem, żeby mu nie dymić. Z papierosem na przejściu dla pieszych staję zawsze w bezpiecznej odległości od świateł, żeby nie smrodzić innym ludziom czekającym na zielone. Nie palę w pubach, czy barach z wydzielonym miejscem dla palaczy, bo zwyczajnie nie da się tam oddychać, a mimo wyciągów, dmuchaw itp, i tak cały dym rozchodzi się na resztę lokalu. Palę wtedy na zewnątrz, daleko od wejścia. Nie palę nawet będąc w gościach, gdy niepalący gospodarz pozwoli mi zapalić pod dachem. Wolę wyjść na balkon. Jak czekam na autobus, zawsze wyliczam czas tak, żeby nie wchodzić do autobusu jeszcze z buchem w płucach. Zwyczajnie mi głupio, jak wnoszę za sobą smród fajka do pojazdu. Dlatego zawsze jak widzę palacza, który nie postępuje według moich papierosowych zasad, mam ochotę w-----ć mu lapetę na dziąsło. Mimo przejarania moich zmysłów węchowych, mi też to śmierdzi A i co do tych śmiesznych migających fajek na parę wodną, TAK TEŻ TO ŚMIERDZI WY S---------Y. #oswiadczenie #wykopsmokersclub
epapieros śmierdzi? Czym przepraszam niby? Palilem cale liceum i potem kawałek po. Rzuciłem, fajki mi jebia niemiłosiernie. Ale e fajek ? Chyba, ze zamiast olejku, smole.
@Activnoiz: j---e niemyta japa z ktorej puszczasz ten swoj bezzapachowy dym, czy pare wodna czy cokolwiek. Wybacz, ale musialem znizyc sie do Twojego poziomu.
@Krachu: ja dodatkowo nie palę gdy jestem w towarzystwie samych osób nie palących, nawet na imprezch plenerowych., np: grillach. Nigdy nie palę też przed wejściem do domu/auta osoby nie palącej. Te oraz te przez Ciebie wskazane elementy powinny być podstawą papierosowego savuar vivre, jednak nie wielu o tym wie :(
@Krachu: Mówię to jako nie palacz. Nie śmierdzą ani e-papirosy, ani szisze ;) Dodatkowo niektóre tytonie do skręcania. Ba, dają śliczny aromat i to jest ich zaleta. Pozdrawiam.
@edgar_k: przepraszam, że musiałeś się znizyc do mojego poziomu. Nie mam w zwyczaju wachania czyjeś papy także nie wiem jak to czuć. Sam nie używam tego epapierosa.
@Krachu: dałeś się po prostu sterroryzować niepalaczom, bo oczywiście nikt nie protestuje na spaliny, niemycie się czy złe/za dużo perfum. Ale spokojnie, na nich przyjdzie też czas - powoli, najpierw albo nałożą limity na samochody czy po prostu wywalą je z miast, i ci wszyscy antypalacze będą protestować bo "hurr durr ograniczają wolność". Żaden palacz nie stanie po stronie tej sprawy tak jak obecnie w sprawie nagonki na tytoniowców.
#oswiadczenie #wykopsmokersclub
@Activnoiz: j---e niemyta japa z ktorej puszczasz ten swoj bezzapachowy dym, czy pare wodna czy cokolwiek. Wybacz, ale musialem znizyc sie do Twojego poziomu.
Te oraz te przez Ciebie wskazane elementy powinny być podstawą papierosowego savuar vivre, jednak nie wielu o tym wie :(
@Krachu: I smrodzisz sąsiadom przez otwarte okna.