Aktywne Wpisy

Nigirium_Ignis +1057
Dzisiaj uratowałem człowiekowi życie! Na zakładzie w pracy kolega około 50 lat padł blady jak ściana i jako jedyny potrafiłem robić resuscytację. Robiłem ją do przyjazdu karetki, patrząc na jego bladą, wykrzywioną i oplutą przez samego siebie twarz. Myślałem, że to już jego koniec. Sam zarządziłem wszystkim, bo wszyscy spanikowali. Dowiedziałem się przed chwilą, że będzie żył, a do tego czasu nie mogłem się pozbierać. Pamiętajcie drogie wykopki, że warto posiadać taką

fundacjawosp +372
❤️ 32. Finał WOŚP zagra w niedzielę, 28 stycznia 2024 roku! Gramy pod hasłem „Płuca po pandemii. Gramy dla dzieci i dorosłych!”, a tegorocznym motto zbiórki jest „Tu wszystko gra OK!”. W tym roku centrum Letniej Zadymy w Środku zimy znajdzie się w nowym miejscu — na Błoniach PGE Narodowego w Warszawie!
❤️ Tegoroczny Finał dedykowany będzie zakupowi sprzętu do diagnozowania, monitorowania i rehabilitacji chorób płuc pacjentów na oddziałach pulmonologicznych dla dziec
❤️ Tegoroczny Finał dedykowany będzie zakupowi sprzętu do diagnozowania, monitorowania i rehabilitacji chorób płuc pacjentów na oddziałach pulmonologicznych dla dziec
źródło: 02_ZM_FB_PL_32_FINAL_WOSP_TEMAT_DATA
Pobierz

Stoję przed pewnym dylematem. Czy jest sens po ogarnięciu dość solidnie szeroko pojętych podstaw Pythona (na razie jeszcze nie mogę powiedzieć, że jestem na bardzo wysokim poziomie) zabierać się za framewoki, konkretnie aplikacje webowe (i np za Django), jeżeli nigdy wcześniej nie miałem styczności z takimi aplikacjami czy też w ogóle z jakimikolwiek językami webowymi? Jestem kompletnie zielony w tej dziedzinie, ale chciałbym spróbować swoich sił (głównie sprawdzić czy to mi się spodoba).
Więc czy może zanim to zrobię przydałoby się poznać podstawy jakiegoś html'a czy coś takiego?
@Calvert: Html i podstawy CSS w jeden dzień ogarniesz. Co do reszty Twojego pytania to nie wiem, ale taka wiedza zawsze Ci się może przydać.
Znajomy namówił mnie do Django. Zacząłem w nim pisać niewiedząc, że to Python :D
No ale wcześniej pisałem w PHP, C czy Perlu.
Jak nigdy nie programowałeś w czymś typu Python/Java to pewnie Cię dekoratory zaskoczą (mnie zaskoczyły).
ten koleś ma fajne kursy, i duża część jest darmowa