Wpis z mikrobloga

W końcu po 2 letniej tułaczce w kołchozie udało mi się uzbierać na wymarzony pojazd ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Skoda Octavia RS 2.0 TSI 265 KM w jedynym prawilny kolorze i nadwoziu.
Wrażenia z jazdy? Na razie trudno cokolwiek powiedzieć, boje się przekraczać 3k obrotów ale jest z tym ciężko przy tym aucie.
Dostałem info od handlowca, że DSG uczy się kierowcy przez pierwsze 1500 km więc nie należy jej głaskać.
Całość z drugim kompletem kół, OC AC GAP wyniosła mnie około ~ 190 000 PLN
#zycietruckera #samochody #bialystok #chwalesie
cypisek84 - W końcu po 2 letniej tułaczce w kołchozie udało mi się uzbierać na wymarz...

źródło: 8c03719117ac1018c7d6054370a38d78579fe6e0c3c457357f184b3af6825aac,w800

Pobierz
  • 163
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@cypisek84 jakby mi ktoś wyjaśnił: z jednej strony handlowiec mówi, że DSG się uczy kierowcy przez pierwsze 1,5 kkm. Z drugiej strony w nowej BMW m3 widziałem coś takiego, że przez pierwsze ileś kilometrów nie można nawet przekroczyć jakiegoś konkretnego poziomu obrotów, bo silnik się jeszcze dociera. Z trzeciej strony - skoro DSG się uczy kierowcy, to po co jej „nie głaskać”, chyba powinno się w takim wypadku autem jeździć tak
  • Odpowiedz
@PodniebnyMurzyn: to proste.

Przez pierwsze 1k km nie przekraczacz 3k obrotów, a auto się uczy przez pierwsze 1,5k km, więc przez ostatnie 0,5k km (z 1,5) próbujesz oduczyć go tego co go wcześniej nauczyłeś. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Na razie trudno cokolwiek powiedzieć, boje się przekraczać 3k obrotów ale jest z tym ciężko przy tym aucie.

@cypisek84:

Dostałem info od handlowca, że DSG uczy się kierowcy przez pierwsze 1500 km więc nie należy jej
  • Odpowiedz