Wpis z mikrobloga

Jestem chyba z 10 lat w playu. Abonament chyba z 8 lat. Kończy mi się umowa. Warunki przedłużenia dla stałego klienta dokładnie takie same jak zupełnie nowy abonament.
Super oferta, bulwy!

Czy komuś z Was udało się wynegocjować coś przy przedłużeniu?
Myślicie, że dałoby się coś urwać z ceny telefonu, który przy abonamencie 59.90 kosztuje 419 zł?
Bo ja jakoś wątpię...

#gsm #play #telefony
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MarekKaa: To reguła u wszystkich operatorów, nawet często dla nowych są lepsze warunki. Ale warto walczyć, wystarczy, że poprosisz o przełaczenie do działu utrzymania klienta, tam zawsze zaproponują Ci coś lepszego. Ja w Orange wynegocjowałem abonament 50zł za 20, więc da się.
  • Odpowiedz
@CleverLawyer: No to przesadziłem. Generalnie jestem praktycznie od początku jak tylko wszedł. Z tym, że pierwszy rok to fresh, więc nie powinien się liczyć. Tak czy siak... Jestem z nimi od początku, a oferta jak dla kogoś nowego..
  • Odpowiedz
@MarekKaa: Na Orange n-------m jeśli chodzi o jakość usług stacjonarnych, ale jeśli chodzi o przedłużanie umów komórkowych to nigdy nie miałem problemów z podpisaniem takiej umowy jaka mi pasuje, a mam 8 letni staż.
  • Odpowiedz
@MarekKaa: niezależnie czy to tv czy telefon, zawsze przed zakończeniem umowy wysyłam pismo z wypowiedzeniem podając za przyczynę lepsza ofertę u konkurencji. Działa cuda, ale jeśli chodzi o play to opłaca się czekać do samego końca, oferta staje się coraz ciekawsza.
  • Odpowiedz
@bartek555: Tak, ale z tego co pamiętam to oferta była poszerzana np. o 50% mniej przez 3 miesiące, albo 0,5GB więcej internetu przez pół roku czy coś takiego lub darmowe na stacjonarne przez jakiś okres. Natomiast nie zmieniała się cena samego abonamentu na stałe czy też telefonu.
Jak ostatnim razem zapytałem o ofertę z telefonem to Pani mi wprost powiedziała, że to się nie opłaca... Już wtedy w nich zwątpiłem
  • Odpowiedz
W salonie najtaniej możesz mieć ten telefon za 389zl. Chyba ze jakiś konsultant ma asa w rekawie to i abonament tańszy i cena telefonu niższa :)
  • Odpowiedz