Wpis z mikrobloga

#csharp #www #programowanie #serwer #aspdotnet #asp #webmastering

Witajcie. Tworze na studia projekt aplikacji webowo-androidowej obsługującej google maps.

Mam juz zarys funkcjonalnej strony, ale mam problem z doborem serwera ASP.net na którym miałbym pełen dostęp do plików po wpisaniu scieżki. Np. www.asp.net/UserFoler/przykladowyplik.xml

Ważne jest aby plik był dostępny dla każdego, gdyż wykorzystuje pliki kml które są interpretowane przez serwery google maps :)

Pomożecie? :)
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@lucku: Ale chodzi mi o to, żeby na ty serwerze również znajdowała się strona :). Tzn wrzucam moj projekt asp.net w którego sklad wchodzi własnie ten folder ~/UserFoler/przykladowy.kml
  • Odpowiedz
@lucku: Mam obecnie triala na smarterasp.net . I bez problemu mam dostęp do ~/userfolder/zdjecie.png czyli obrazki m i wczytuje po takim wpisaniu adresu. Niestety z innymi plikami .xml czy .kml jest problem. Mogą być jakoś chronione ?
  • Odpowiedz
@Python, ja używam smarterasp.net i nie narzekam. wszystko śmiga. jest dostęp do plików (tzn no przykład który opisałes moim zdaniem zadziala normalnie)

możesz testować konto testowe przez chyba 2 miesiace
  • Odpowiedz
@Python, hmm, tzn ja wiem że zdjęcia wyświetla na 100% :P

A spróboj w panelu admina wejdź w Permission i ustaw uprawnienia dla tego folderu / pliku :P być może są takie że nie ma prawa nawet read :P
  • Odpowiedz