Aktywne Wpisy

sikpi +177
Kupiłem 21-letniego gruza marki premium z 3.0 v6 w automacie i przebiegiem 250 tys. km
#motoryzacja #samochody
#motoryzacja #samochody
źródło: 1000018718
Pobierz
bArrek +79
Karambol na s19 w którym brało udział 18 samochodów spowodowany był przez baranów wyznających zasadę "wolno=bezpiecznie" i jadących 40kmh lewym pasem bo przecież prawy pas ich parzy a więcej niż 40kmh jechać to kto widział. Miernoty drogowe poraz kolejny stwarzają gigantyczne zagrożenie na drodze a w mediach jakoś o tym cisza

#angularjs czy #react?
Trochę uczyłem się AngularJS, napisałem w nim dwa projekty i miałem zamiar dalej w niego iść. Ale czy jest sens? Może lepiej zacząć od nowa z React?
Coraz więcej napotykam opinii, że React jest lepszy od Angulara:
https://www.quora.com/Should-I-learn-ReactJS-or-AngularJS/answer/Kamil-Przeorski
https://medium.com/@grales/the-five-stages-of-grief-laying-angular-down-for-react-a5c0f0e0d5ab#.wofgemwai
@mk321: jak zawsze, brakuje podstawowego pytania - do czego kurde?
A technicznie do czego? No żeby robić aplikacje webowe (jakie, to nieistotne, bo przecież za każdym razem inna). Np. w Springu chcę sobie zrobić webserwis REST i go wykorzystać.
Tylko nie wiem na ile miarodajne są te dwa artykuły (bo w firmach, które znam na razie korzystają z Angulara i na razie nie myślą o zmianie... ale wiadomo,
Najlepiej będzie jeśli sam zdecydujesz, zrób sobie research i ogarnij który jest rozwijany i dobrze rokuje na przyszłość.
Moim zdaniem AngularJS to dobry wybór i bedzie jeszcze długo używany choćby w wersji 2.0. Pamiętaj, to tylko framework i przesiadka na np. ReactJS nie bedzie tak bolesna jesli będziesz kumał jak się używa jednego z nich
Poświeć godzinę na jeden i drugi i będziesz wiedział który będzie ci bardziej pasował. Poza oficjalną dokumentacją obu bibliotek, polecam
Tak jak zaczynali narzekać na Javę i już pojawiają się projekty w Scali (zajęło to sporo czasu, ale jednak). I dlatego chcę wybadać czy te narzekania
reacta z powodzeniem można użyć razem z pierwszym angularem ;)
angular 1 tak szybko nie zniknie, mnóstwo projektów jest w nim rozwijanych nawet nie bardzo jest potrzeba przepisywac je na a2
@mk321: To niech se piszom co chcom, pooglądaj oferty pracy na jedno i drugie stanowisko, dokumentacje; w sobotę zrób helloworld w Angularze w niedziele w React i będziesz wiedział co wybrać.
Dobrze niektórzy piszą. Zanim opanujesz React czy Angulara to może się okazać ,że przestana być
@mk321: firmy juz czekaja z otwartymi ramionami na ludzi po kursie z jutuba ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Bo na dłużej, to wiążę się z backendem w Javie (np. Spring)
@mk321: why not ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Wiesz...ja w dupie mam technologie w jakiej pracuje, bo pracuje dla pieniędzy :D Spełniać się zawodowo i robić w kosmicznych technologiach to sobie mogę po godzinach we własnych projektach.