Aktywne Wpisy

Zaczytanaa +460

smutny_login +165
To uczucie gdy trafiła się jakaś para na #badoo, i było pisanie do czasu aż nie napisałem że leczę krowy - para usunięta
Aż mi się przypomina speed dating na którym byłem i te reakcje na informację o tym co robię - bo one myślały że weterynarz to tylko od psów i kotów, one myślały że krów się w ogóle nie leczy
#przegryw #depresja #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #tinder #podrywajzwykopem
Aż mi się przypomina speed dating na którym byłem i te reakcje na informację o tym co robię - bo one myślały że weterynarz to tylko od psów i kotów, one myślały że krów się w ogóle nie leczy
#przegryw #depresja #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #tinder #podrywajzwykopem

Odwieczna beka z książkozjebów masujących sobie sutki przy szeleście papieru. Uwielbiam po prostu ten argument, że jak ktoś nie czyta książek to musi być przynajmniej głupi albo upośledzony, bo to po prostu nie jest możliwe, że się komuś nie chce przez po prostu czytać jakichś pierdół. W końcu czytanie rozwija! No tylko, że głupia pipa jedna z drugą zapominają, że istotne jest także to, co się czyta. Czytają jakieś pisiąt ryjów greja albo harlekiny i potem chodzą, i syczą na ludzi jak im mówią wprost, że czytanie książek ich po prostu nie jara xD W dodatku syczą na ludzi, którzy przeczytali w życiu więcej wartościowej literatury niż one, nawet pomimo tego, że czytają może z 1-2 książki w ciągu roku.
Skąd się to umysłowe #!$%@? bierze, że czytanie jakiegoś fabularnego #!$%@? ma mnie rozwinąć? Jak sobie poczytam jakieś rozprawy filozoficzne albo książkę do psychologii, to się mogę rozwinąć.
Komentarz usunięty przez autora
Oczywiście że rozwija, język, wyobraźnie, relaksuje... to jest troche tak jak Ci co uprawiają sport i Ci co tego nie robią.
Granie w gry > nie granie w gry
Oczywiście, że rozwija. Zdolność do szybkiego myślenia, podejmowania decyzji, relaksuje...
Tylko jednak mole książkowe to jedyna grupa ludzi-hobbystów, która uważa się za lepszych od innych z samego faktu czytania.
@Luna_Lovegood: Ponoć czytanie rozwija. Czytałaś? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Mówię o ludziach, którzy się wywyższają z samego faktu czytania.
@Khaine o to mi chodzilo ;)