Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 30
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@tylkoniechori: Prawie codziennie czytam jakieś dokumentacje i instrukcje różnych aparatów elektrycznych, regulatorów, rejestratorów itp. Normy, przepisy prawne, ksiązki i podręczniki naukowe. Szkoda czasu na czytanie więcej niż 1 książka nienaukowa raz na 2 miesiące.
  • Odpowiedz
@Khaine: Czesciowo masz racje, ale tylko czesciowo. Czytanie naprawde rozwija, tylko trzeba czytac dobra literature i tu sie zgadzam. Istnieje poparta badaniami potwierdzajacymi korealcje teoria, ze ilosc znanych slow wplywa na inteligencje. Nic tak nie poszerza slownictwa jak literatura, ale wcale nie trzeba tutaj czytac Sokratesa, jest mnostwo naprawde swietnych powiesci ktore rozwijaja umysl.
  • Odpowiedz
@Khaine: a jak się czyta literaturę klasyczną to już można? ( ͡ ͜ʖ ͡)

Ja to tylko nie lubię jak ktoś nie próbował nic normalnego czytać i twierdzi, że czytanie jest nudne i ble.
  • Odpowiedz
Ja w swoim życiu przeczytałem dwie książki. Jedna z nich to „Ojciec chrzestny”. Gdybyś ją przeczytał, to wiedziałbyś, że pieniądze to nie wszystko, że nie zdradza się przyjaciół i nie dmucha ich żon. Ale, niestety, napchałeś sobie głowę jakimiś pierdołami o żabach i teraz na siłę próbujesz zainteresować tym innych. Nie, Krzysiu?
  • Odpowiedz