Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 30
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@tylkoniechori: No chyba nie bardzo. Jak ktoś hejtuje ludzi nie czytających książek, to niech chociaż czyta rozprawy Sokratesa albo jakieś inne rzeczy z wyższej półki, a nie jakieś gówna bez morału, które tylko mają opowiedzieć jakąś historię. Bo wtedy to równie dobrze ktoś może sobie oglądać filmy, seriale albo w grę zagrać i nie widzę aby cokolwiek tracił względem książki, poza tym, że go oczy nie bolą.
  • Odpowiedz
@tylkoniechori: Bardzo mam to w dupie ( ͡° ͜ʖ ͡°) To nie ja zacząłem hejt. Nie lubię czytać i nie mam zamiaru tego robić, bo się jakimś śmiesznym ludzikom wydaje, że dzięki temu są lepsi ode mnie a sami czytają dużo, ale szkoda, że gówna. Jak mam czytać, to literaturę techniczną, która mi coś wniesie do życia.
  • Odpowiedz
czytanie gówien harlekinów grejow > nie czytanie

Oczywiście że rozwija, język, wyobraźnie, relaksuje... to jest troche tak jak Ci co uprawiają sport i Ci co tego nie robią.
  • Odpowiedz
@tylkoniechori: I ludzie, którzy czytają takie rzeczy na pewno chodzą i hejtują innych, że nie czytają xD Te zakompleksione laseczki w okularach właśnie takie rzeczy czytają na pewno.
  • Odpowiedz
@Raja:

Granie w gry > nie granie w gry

Oczywiście, że rozwija. Zdolność do szybkiego myślenia, podejmowania decyzji, relaksuje...

Tylko jednak mole książkowe to jedyna grupa ludzi-hobbystów, która uważa się za lepszych od innych z samego faktu czytania.
  • Odpowiedz
Odwieczna beka z książkozjebów masujących sobie sutki przy szeleście papieru

@Luna_Lovegood: Ponoć czytanie rozwija. Czytałaś? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Mówię o ludziach, którzy się wywyższają z samego faktu czytania.
  • Odpowiedz
@Luna_Lovegood: No i czytajcie sobie w domu, róbcie se co chcecie, ale krew mnie zalewa jak ktoś mi mówi, że jestem głupi, bo nie lubię czytać a przy tym ortografia, gramatyka i zasób słownictwa tej osoby są gorsze od moich.
  • Odpowiedz
@Khaine: chodziło mi o to, że nie każdy kto dużo czyta uważa, że Ci, którzy nie czytają są gorsi :) niech każdy robi to co sprawia mu przyjemność. Dla jednych będzie to czytanie, dla innych granie itd.
  • Odpowiedz