Wpis z mikrobloga

Mirki... jestem tak dumna z mojej siostry. Ma 14 lat i chodzi do 2 gimnazjum.
Jutro jedzie na kolejny etap olimpiady z chemii. Przez 3 miesiące przyswoiła cały materiał z gimnazjum i z liceum (to co obowiązywało do konkursu), pierwszy etap napisała najlepiej w szkole, mimo tego, że zaczęła dopiero drugą gimnazjum.
To dziecko jest naprawdę niesamowite, w tym semestrze nie miała ani jednej 4. Nie potrafię tego ogarnąć. Trochę martwiłam się, że tak dużo czasu spędza na nauce ale skoro jest to jej pasją to cudownie. Koleżanki ma, chociaż często mówi, że są trochę głupiutkie. Ostatnio na lekcji WOSu jako jedyna dyskutowała z nauczycielką na temat Trybunału konstytucyjnego ponieważ jako jedyna wiedziała co to jest. Naprawdę podziwiam ją. Do tego jeszcze sobie pływa i gra w tenisa. Boże, kocham ją. Dzwoniłam do niej przed chwilą, żeby życzyć jej powodzenia, podziękowała ale powiedziała też, że raczej nic z tego nie będzie. Szkoda, że ma tak mało wiary w siebie. Będę jutro trzymała za nią kciuki caaały dzień. #oswiadczenie #przemyslenia #rodzina
  • 86
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Cicki: Znam takich ludzi.

Nie hejtuję, szanuję za pracę, ale to i tak będzie miało swoją cenę. Nie znam tak aktywnej osoby która jednocześnie miałaby mega ciekawe życie towarzyskie.
  • Odpowiedz
@Cicki: No tak, tylko widzisz...

...kiedy ona siedzi w domu i się uczy, część ludzi, może nie najzdolniejszych, może słabszych, robi ciekawsze rzeczy razem. Może nie w wieku 14 lat, ale 16 i wyżej. Ciekawsze, nie oznacza mądrzejsze, ale to oni będą mieli co wspominać. Tak się rodzą w tym wieku przyjaźnie/znajomości. Zawsze coś jest kosztem czegoś.
  • Odpowiedz
  • 6
@Cicki: to pilnuj kiedyś żeby jej jakieś sebixy w głowie nie namieszały, też znam taką jedną, wzorowa uczennica, zakochała się w sebixie i teraz pracuje na kasie i wyprowadza jego psa bo rzuciła wszystko dla niego, a on dalej na bezrobociu
  • Odpowiedz
@Pertaseth: mieszka w innym mieście niż jej koleżanki ze szkoły ale gdy tylko może to spotyka się z nimi. Kiedyś poznała tutaj taką dziewczynę i poszły razem na jakieś patologiczne ognisko i ta koleżanka się n------a i lizała z jakimiś typami. Wróciła do domu i powiedziała, że już nigdy z nią nie wyjdzie xD
@mersi:
  • Odpowiedz